Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Babin 2,Pozdrav za pocetnika iz Ripnja.Vidim da niko ne odgovara na tvoje pitanje o rezidbi,verovetno zato sto je sada vreme skupljanja lesnika i nema se vremena.Na netu ima more klipova o rezidbi,mislim da je nepotrebno placati da ti to neko odradi.Nije to tako strasno i komplikovano,mala je verovatnoca da ces nesto zeznuti.Na kraju postavi neku sliku,mozda jos godinu dana neces ni morati rezati.Svi smo mi sami rezali i bili kao ti zabrinuti kako ce sve ispasti,strucnjaka za rezidbu leske kod nas nema i zato polako na netu nadji sve o rezidbi od ljudi koji imaju prakticnog iskustva u svojim zasadima.
Hvala vam na odgoovru, znachi mi, malo ste me utesili.Ali i dalje sam zabrinut, jer sam video starije leske koje u ovom periodu i dalje imaju zdrav list koji jos uvek ne opada... Prvo sam mislio da je od kolicine vode posto je palo bas dosta kise ove godine, medjutim zadnjih mesec dana je susa, prskao sam sa makro i mikroelemntima i pokusao da ih oporavim od kolocine vode ,bas vodim racuna o njima redovno okopavam oko njiih , prihranjujem folijarno i implementiram u zemljiste odredjeno djubrivo ,i totalno sam izgubljen u ovom problemu... Nz da li ima neko neki broj od nekog zastitara ili kome da se obratim da mi pomogne u tom smislu... Zvao bih coveka od koga sam kupio sadnice ne bih da ga imenujem radi na poljo.fakultetu ali sam izgubio njegov kontakt broj u toku zamene telefona nazalost...Ja mislim(nisam ti ekstra stručan) da se biljke polako spremaju za zimu tj jesen jer lešnik ranije kreće cveta tokom zime tako da to ništa nebi trebalo da je opasno.
Verovatno se javi i neko stručniji
Poslato sa SLA-L22 pomoću Tapatoka
Филипе постави који фото јер прича је једно а ипак фото биље показује. Поздрав.Hvala vam na odgoovru, znachi mi, malo ste me utesili.Ali i dalje sam zabrinut, jer sam video starije leske koje u ovom periodu i dalje imaju zdrav list koji jos uvek ne opada... Prvo sam mislio da je od kolicine vode posto je palo bas dosta kise ove godine, medjutim zadnjih mesec dana je susa, prskao sam sa makro i mikroelemntima i pokusao da ih oporavim od kolocine vode ,bas vodim racuna o njima redovno okopavam oko njiih , prihranjujem folijarno i implementiram u zemljiste odredjeno djubrivo ,i totalno sam izgubljen u ovom problemu... Nz da li ima neko neki broj od nekog zastitara ili kome da se obratim da mi pomogne u tom smislu... Zvao bih coveka od koga sam kupio sadnice ne bih da ga imenujem radi na poljo.fakultetu ali sam izgubio njegov kontakt broj u toku zamene telefona nazalost...
Немој бринути све је то нормално само мислим да пређеш са мало бакра како у јесен тако и у пролеће.Evo u prilog par fotografija koje su uslikane pre nekih 20 dana... Za vikend cu slikati ponovo pa cu postaviti a do tada se nadam da ce se pojaviti neko resenje koje cu upotrebiti kako bih resio problem. unapred hvala..
Sent from my moto g(6) using Tapatalk
Hvala vam ,postavicu jos slika za vikend cisto da potvrdimo sta je u pitanju..Немој бринути све је то нормално само мислим да пређеш са мало бакра како у јесен тако и у пролеће.
Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka
Hvala vam na odgovorima za vikend stizu nove fotografije, poslusacu vase savete, pomogli ste mi.. Voleo bih da saznam za neko okupljanje ljubutelja leske i da li imaju neki seminari po tom pitanju na godisnjem nivou?hvala pozdravEvo i ja da ti kažem, opusti se, sve je to normalno, suša je sad, nema kiše, biljke povlače vlagu u korenov sistem i odbacuju lišće koje je završilo svoju funkciju za ovu godinu. Pogledaj malo u koren lista videćeš zelene pupoljke odmah tu na svakom mestu. Kad ti opadne sve, uzmi lepo isprskaj bakarnim rastvorom, ako hoćeš okopaj ili izfreziraj to i kuliraj do proleća. Ako ti se neka biljka osušila (bože moj), zameni u novembru i ćao.
PS sadnice se još po malo muče u drugoj godini, u trećoj će to da eksplodira kako treba, i još nešto, ne preteruj sa tim đubrenjem, stvarno nema potrebe to da radiš u drugoj godini i td...
ovim https://www.kupujemprodajem.com/Pol...a-kap-po-kap-fi-16-i-fi-20-43756144-oglas.htmУ вези наводњавања... Идеја је да ударимо багремово коље сваких 25-30 метара, ставимо поцинчану жицу (2,5мм) и окачимо цријево (ф16).
Да ли је неко радио слично? Чиме сте везали цријево?
A koliko dugo već koristiš ove nosače? Puca li plastika od zuba vremena?ovim https://www.kupujemprodajem.com/Pol...a-kap-po-kap-fi-16-i-fi-20-43756144-oglas.htm
prvo sam vezivao onim plasticnim vezicama za kablove, em pucaju posle prve godine em ne dozvoljavaju crevu da "dise", crevo se dosta siri i skuplja po duzini usled temperaturnih razlika, pa to bude problem. A imam i pet redova creva na zemlji, e to je tek muka, svaki put rastezi i cimaj crevo jer kapljaci nisu ni blizu sadnica pogotovo od sredine reda ka kraju.