Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Filip Car Bojic....meni se ocito obracate. Zao mi je, ali ne razumijem.
pozdrav
Sta je sa 70% kalemljenih, sta se dogodilo?
Драге колеге, ја бих се обратио још једном поводом новонастале ситуације, и надам се тиме ставио тачку на непотребна пискарања и тензије.
Причам из мог угла, а он је да ме је колега Тикитак угостио код себе у засаду, несебично делио своје ПРЕСКУПО искуство, које ми је подоста значило (иако и ја има засад у 6-ој години), а пописмо и добру ракију код њега.
Иако можда не би требало да пишем ово, али знам да је поприлично емотивно доживљавао коментаре са овог форума, а који су по правилу долазили од озбиљних теоретичара који знају да је леска најбоље воће које доноси највише пара у најкраћем времену и све то из топле собе, и само још да крену да посаде неку садницу код стрица иза куће, а стриц ће ту исти садницу да гледа.... Претерујем намерно, али није далеко од истине.
Такође знам, да је неколико пута хтео да се искључи са ове теме, јер апсолутно нема никакве користи од преписки, дакле улаже своје ПРЕСКУПО стечено знање, троши своје време да га куцка на овом форуму!
Плашим се да ће се сада то искључивање са форума и десити, мада се искрено надам да неће и да ће и даље делити своје савете и искуства.
Човек ни секунда није никога одвраћао од садње леске, јер за име Бога, човек се посветио само том бизнису и све своје време и новце уложио у то. Да ли он нас са својим засадом сматра као конкуренцију? Па то би само малоумник помислио.
Мени је искрено жао што сам упознао Тикитака и што ми је пренео своје савете. Жао ми је што сам га упознао прошле године, а не пре 6 година када сам улазио у посао са лешницима!
Многе ствари би себи олакшао, мање времена утрошио и много пара би сада имао више за нека друга улагања.
Искрено се надам да ће се наставити добра пракса на овом форуму око поделе ЛИЧНИХ искустава и поставке ЛИЧНИХ фотографија засада.
Још једном, најискренији поздрав свима, само напред што се леске тиче, паметно, без журбе и слушајте савете старијих колега. Слушајте, а радите како мислите да је најпаметније!
- - - - - - - - - -
Ево пар слика из мог засада који је посађен 29.12.2011.
У питању су калемљене леске. Површина је 175 ари, околина Пожаревца. Садња 4х4 метара у цик цак. Укупан број садница око 1050. Остало калемљених садница из прве туре око 30%, након тога сађена обична леска, али формирам је као стабло.
На слицу су најбоље саднице и да је среће било да су данас све овакве, али је реалност много другачија. Слике су и нов-дец 2017.
Реалност је другачија како због мојих грешака, тако и због великих зналаца, расадничара и разноразних помагача.....
Планирам проширење следеће јесени, дакле 2019 године и сигуран сам да ће то бити у облику жбуна и то највероватније у размаку 6х5 метара.
Поздрав
G][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG]
.........duka82 iskreno mislim da taj koji ti je reko da zbun pretvoris u stablo da te zajebo blago receno.