Punih pet godina.Filip razmak je 5,5 red od reda a 4 stablo od stabla. Pozdrav
Послато са 6044D уз помоћ Тапатока[/QUOT
Koja je godina zasada?
Послато са 6044D уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Punih pet godina.Filip razmak je 5,5 red od reda a 4 stablo od stabla. Pozdrav
Послато са 6044D уз помоћ Тапатока[/QUOT
Koja je godina zasada?
Послато са 6044D уз помоћ Тапатока
Planiras li neko preseljenje tamo ili mislis putovati iz Zemuna...?
Pozdrav svima !
Goran iz Zemuna pedstavio sam se u odeljku za nove clanove pa da napisem nesto i ovde s obzirom da me leska intresuje.
Kupio sam 1ha zemlje u Zbojstici okolina Sevojna nadmorska visina 770 metara i plan je bio zasad leske na citavoj povrsini
Citajuci forum zeleo sam da ispostujem sve vase savete naravno koliko sam u mogucnosti tako prvo pozvah geometra da mi parcelu omedjimo.Sta reci plan odmah pade u vodu komsija vec 50 godina ima vocnak na mojoj parceli ni manje ni vise nego 20 ari,dva puta koja se nalaze oko parcele nisu oko nego na njoj,a naj teze parce za privodjenje svrsi cu ipak morati da sredjujem mada to nije bio plan.Kada se odmaknem od ograde(koja je u planu) za 4 metra ostaje nesto oko 65 ari, pa nije ni to malo za pocetak.Trenutno se zemljiste sredjuje sklanja se neko samoniklo drvece i malo nesto krci da bi se lakse postavila ograda,dovodi se struja i voda na plac.Hemijska analiza je uradjena,a pedoloska se trenutno radi,sadnice su rezervisane ali jos uvek nisu placene odlucio sam se za tonde razmak 5X4,mehanizacija ce u pocetku biti rođacka od njih kupih i zemlju ali vratise deo novca .Hvala jos jednom starijim clanovima koji svojim licnm iskustvima pokusavaju necemu da nauce nas neiskusnije.Pa kako neko ovde rece vazno je ucestvovati.
[/URL][/IMG]
Kakva crna kalcifikacija ,ovakav ph u rasponu od 6 do 7 je idealan za najveci broj vocarskih kultura ukljucujuci i lesnik.Jesu li vaše zemlje bolje ili gore od moje:
1 - PH 5,95-7,21....... sledi kalcifikacija
Ovakvi analiticari treba da nadju drugi posao.meni analitičari zemlje zemlje rekoše da odustanem i nađen zemlju sa više CaCO3.
Pozdrav za kolege sa ovog dela foruma uz jedno pitanje ...
Zasadio bih u dvorištu par stabala leske, pa me interesuje kojom brzinom ona napreduje, naravno uzevši u obzir neku prosečnost i po pitanju uslova i sorte.?
Ovo pitam kako bih znao na kojoj poziciji da ih zasadim, tačnije da li bih mogao da računam na hladovinu od njih i za koliko godina otprilike.?
Ako ne mogu računati na hladovinu recimo, ne bih sadio pored mesta gde planiram klupe i sto, već bih im našao drugo mesto u dvorištu.
Naravno, bio bih zahvalan i po pitanju sugestije u vezi sa sortama.