Leska - opšta tema

Poruka za Stvarnog-koliko su ti sad stari lesnici i koliko si imao ove godine roda?Znam da su u pitanju nekih 60-70 zbunova!
Cobe zasad star punih pet godina. Uzeo sam još 25kg tako da sam dao količinu 50kg. Urod je bio 100kg u ljusci. Pozdrav

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока
f8667177c4d037f5c2bae5daa977d09d.jpg

Poslednja izmena:
Citao sam ranije postove pa naleteh na tvoj,gde pise da si u cetvrtoj imao 100 kila u ljusci,pa me interesovalo koliko si sada imao roda.P.S.kod tebe idilicno kao na reklami :),samo deda Mraz fali :)!Pozdrav.

Poslednja izmena:
A ovako izgleda trogodisnjak(proslog meseca napunio tri) kad je zemlja vrhunska...ima preko tri metra!
34gjxgg.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Slavimire to sto sam napisao odnosi se na ove ispred kuce,a ove u zasadu sam slikao sa visine,pa zato mozda izgledaju nize...inace bas ovi prvi imaju preko metar ipo...

- - - - - - - - - -

Inace zasad napunio dve godine...

Pozdrav koji je ovde razmak i koja je povrsina u pitanju?Mislim na kolegu Cobe78 posto nece poruka sa citatom nesto baguje kao mora 10 karaktera ja ukupam preko 10 i dalje nece.

Razmak je 5 x 3 a povrsina ogradjenog je 15 x 200,znaci nekih 30ak ari,e sad kad pogledas zasad videces na slici s desne strane (desno od ograde)strnjiku,e i to je komsija usao u moje dobrih 2-3 metra a slicno je i sa leve strane tako da cu ogradu premestati kad budem resio da postavljam pravu zicu, jer je ovo plastificirana mreza koja je sada...i onda bi povrsina bila da kazem preko 35 ari.Tako ti je to kad ne izvedes geometra na vreme :))!

Razmak je 5 x 3 a povrsina ogradjenog je 15 x 200,znaci nekih 30ak ari,e sad kad pogledas zasad videces na slici s desne strane (desno od ograde)strnjiku,e i to je komsija usao u moje dobrih 2-3 metra a slicno je i sa leve strane tako da cu ogradu premestati kad budem resio da postavljam pravu zicu, jer je ovo plastificirana mreza koja je sada...i onda bi povrsina bila da kazem preko 35 ari.Tako ti je to kad ne izvedes geometra na vreme :))!
Cobe malo je to tri metra bolje da si dao četiri ili četiri i pol. Pozdrav

Stvarni pretpostavljam da mislis na razmak u redu,malo je ali ne verujem da ce sece svakog drugog biti pre 10-12 godine...

Stvarni pretpostavljam da mislis na razmak u redu,malo je ali ne verujem da ce sece svakog drugog biti pre 10-12 godine...
Cobe upravo to u redu ali ne znam kako ćeš to da uradiš i kako ćeš imati srca za nešto tako.

Na parceli od 1 ha, koja je nepravilnog oblika i u sredini ima izvor , stalo je 306 sadnica na rastojanju 6x5.

Otpustaju rese, cvjetaju. Da li je sad pravi moment za spricati protiv monilije.
7c1a5a1e8f2dd1e27b160d27c6c69934.jpg
fa4656c50d9425669576e6a7387efaad.jpg

Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока

Otpustaju rese, cvjetaju. Da li je sad pravi moment za spricati protiv monilije.
7c1a5a1e8f2dd1e27b160d27c6c69934.jpg
fa4656c50d9425669576e6a7387efaad.jpg

Smiki mislim da nije još vreme jer treba da cvetaju ženski cvetovi a to je muški cvet i polen ali iskusni treba da se izjasne.

Muski cvijet=resa otpusta polen
Zenski cvijet=cvijet, koji cvijeta i ima na vrhu sigmaticne stubice koji se izduzuju ako ne dodne do oprasivanja
Na donjoj slici se vide zenski cvjetovi i generalno ih ima dosta na biljkama zato sam pitao posto mi je ta zastita od monilije poprilicno nepoznata posto nije kao na ostalom vocu

Muski cvijet=resa otpusta polen
Zenski cvijet=cvijet, koji cvijeta i ima na vrhu sigmaticne stubice koji se izduzuju ako ne dodne do oprasivanja
Na donjoj slici se vide zenski cvjetovi i generalno ih ima dosta na biljkama zato sam pitao posto mi je ta zastita od monilije poprilicno nepoznata posto nije kao na ostalom vocu

Smiki sko je tako moraš dejstvovati sa Chorus i to ako je 5 stepeni. Signum ide posle. Na fotosu ne vidim dobro ženski cvet. Pozdrav.

Nazad
Vrh