Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kolege vocari kupio sam pre 8 godine sadnice leske u subotici i veoma sam zadovoljan njima .najesen prosirujem vocnjak pa me zanima jel neko kupovao sadnice u krusevackom kraju? da li preporucujete nekog kalemara iz tog kraja
kolege vocari kupio sam pre 8 godine sadnice leske u subotici i veoma sam zadovoljan njima .najesen prosirujem vocnjak pa me zanima jel neko kupovao sadnice u krusevackom kraju? da li preporucujete nekog kalemara iz tog kraja
Razmak izmedju redova je 4m , a od ograde su sadnice udaljene oko 2m.Stanicu koliki je razmak izm. redova i koliki ti je razmak izm. krajnjih redova i ograde?
Koje sredstvo upotrebiti za moniliju.Pozdrav leskaaa,
Za početak možeš čitati i ovu temu, ima tu dosta oko prskanja... i svega ostalog oko lešnika što te može zanimati.
Elem, na jesen kad krene opadanje lišća isprskati nekim preparatom na bazi bakra, npr bakar oksilohlorid. Ponoviti to isto kad opadne sav list. Ova prskanja protiv bolesti su jedna od najbitinijih. Ne verujem da ćeš imati cvetanja ove godine, tako da možeš sačekati proleće i početak vegetacije i isprskati nekim akaracidima i insekticidima u fazi prvih kretanja listića, tj mišijih ušiju. Prati onda da li ima insekata i po potrebi ponovi to još koji put. U godini kad ti se pojave rese i cvetanje leske, što je u zimskom periodu, uglavnom decembar, januar, isprskati protiv monilije. To je period kad se pojavljuju crveni končići, odnosno ženski pupoljci kroz koje monilija ulazi u biljku. Ovo se mora pratiti jer cvetanje nije u isto vreme, nego zavisi od godine do godine i od sorte lešnika.
Toliko za sad.