Lav ili Jelen, a možda nešto treće pitanje je sad ?

Od domaci pijem sve vrste kad od nekog pocne vise glava da boli izbegavam ga jedno vreme,predjem na drugo pa ukrug,A strano ,nekako mi lezi Staroplamen,.

2002-03 kad sam kretao sa izlascima Jelen je bio odlacina,za razliku od danas kada ga u mom kraju retko ko i kupuje,od domacih moze da prodje Jagodinsko ili Zajecarsko,....A od stranih Amstel je bio odlican dok nisu krenuli da ga pune kod nas,sada pijem ili Tuborg ili Niksicko crno

Koliko znam pise da je hajneken grupa.
Moze da pise sta hoce,ali je u pitanju Helenik grupa,tj Coca Cola.
Otvorio sam neki lokal,i hteo da reklamiram Zajecarsko,posto se slabo trazilo pored ostalih.Okrenem njihov call centar,i oni mi posalju njihovog promotera,istog koji mi je dolazio za coca colu,rosu i next sokove.
Svuda su zaboli noseve.

Mozda je Hajneken u medjuvremenu prodao Zajecarsko Coca Coli, kao sto vlasnik Marba je PepsiCo, vec nekoliko godina. Za 200-300 godine sve ce biti vlasnistvo nekolicine korporacija...

EEE tada smo ga kolega i ja kupovali na buvljaku u BG,bio je jedan lik koji je donosio sve zivo.Tada je kostalo 90dinara,to je bila prevelika para.Naravno kupili smo samo za probu jer se nije imalo novaca.To je ubedljivo najbolje pivo koje sam u zivotu probao.1998-1999 smo pili Kajzer i to je jedno nedadmasivo pivo.Tada je kostalo 5 dinara.Takodje smo pili u studentskom gradu na tribinama 2003. origuinal tuborg a ne ovo smece sto nasi prave ovde.To jeste malo gorko pivo ali je ekstra kvalitet.Mnogo mi je zao i uopste mi nije jasno zasto je nasa industrija unistila pivo i domace i uvozno.Donela mi jedna osoba iz Ceske pivo Krusovice,vrh pivo.
Sada vam predlazem da uzmete po jednu flasu sledeca piva:Lav,Tuborg,Staropramen,Niksicko,Badvajzer.
Ako probate od svakog po malo ustanovicete da nijedno nije za nulu i da im je ukus vrlo slican.Originalna,izvorna uvozna piva su vrlo lepa piva kao i nekadasnja domaca ali iz nekih razloga je to istorija...

Helenik grupa je samo distributer kao svuda u Evropi Heineken proizvoda i njihovi komercijalisti prodaju svo pivo Heineken grupacije.
Vlasnik Zaječarskog, MB, Heinekena... je samo i jedino Heineken group l.t.d

Na kojoj temperaturi se služi pivo?

I ako se neki prave Englezi, pa kažu da se pravi ukus piva može osetiti samo na sobnoj temperaturi, odnosno kada je pivo mlako, mi prosečni Balkanci, naše pivo volimo HLADNO. Da ne bismo lutali u mraku neznanja, pomenuta nauka nas uči koje pivo se služi na kojoj temperaturi.- Pilsneri na 0 °C- Lageri od 5 °C do 9 °C- Ejlovi od 7 °C do 11 °C- Stouti od 8 °C do 13 °C- Stari ejlovi na sobnoj temperaturi

Poslednja izmena od urednika:
Na kojoj temperaturi se služi pivo?

Iako se neki prave Englezi, pa kažu da se pravi ukus piva može osetiti samo na sobnoj temperaturi, odnosno kada je pivo mlako, mi prosečni Balkanci, naše pivo volimo HLADNO. Da ne bismo lutali u mraku neznanja, pomenuta nauka nas uči koje pivo se služi na kojoj temperaturi.- Pilsneri na 0 °C- Lageri od 5 °C do 9 °C- Ejlovi od 7 °C do 11 °C- Stouti od 8 °C do 13 °C- Stari ejlovi na sobnoj temperaturi
Ok, to sam i ja nasao, ali u koju od ovde pomenutih grupa spada lav ili jelen :sta: !?

Mislim da spadaju u Lagere. Nisam neki povopija, ali kao da se secam iz neke diskusije tog podatka.

Nalaze se na granici lager piva i jakih piva...Do 5 posto alcohola su lageri,a mislim da je jelen 5,2 procenta alcohola.

Nazad
Vrh