Dal neko zna gde ima da se kupi cediljka za paradajz?
Ja ih pravim pa ako te interesuje javi se na pp
- - - - - - - - - -
Interesuje me gde i posto nabavljate plasticne flase?t Kako se cuva paradajz u tim flasama i mora li se stavljati konzervans ako se sipa u plasticne flase? Mi kuci nikad ne stavljamo konzervans ali se sipa u staklene flase, umota u neku cebad i tako odstoji
Послато са U8815 користећи Тапаток 2
U paradajz sok se po zakonu nestavlja natrijum benzoat najbolje je da ide u staklene flase a ako hoces u plasticne treba ti flasa od PE dakle polietilen koji ide do 120 stepeni flasa kosta 12din sa cepom a ako hoces poseban oblik flase javi se da napravim alat i javi se na PP da te uputim ko prodaje sertifikovane flase.A flase u koje se puni mineralna voda to je ujedno odgovor i za DEDA LALU je PET polietilen tetra hlorid dakle flasa namenjena za hladno punjenje do 35 stepeni posle toga moze ali je kancerogena.Mislim moze se i u nju upuniti vruc paradajz uz odgovarajuci sistem ali nevalja po zdravlje.
PS. Neumotava se u cebad posto se posle pasterizacije mora naglo hladiti ako hoces da sacuvas recimo Kalijum ,likopen,C vitamin. dakle treba ti pasterizator posle pasterizacije naglo hladjenje. i to je to.