Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

Puna je zemlja vlage a njoj je koren duboko, tako da nemas jos problema. A i javljaju kisu. Nece se sigurno osusiti, luda je to biljka, sto bi rekli korov:)

Pa još su mlade pa mislim da im nije veliki koren, a kupinjak je u strani pa se dosta brzo iscedi voda. Sad već pada kiša ali će izgleda brzo proci

Danas sam u cvetovima i tuckovima video mnogo malih bubica i to dve vrste, prvih ima manje i crne su velicine 1mm izgledaju kao psece buve a druge su vece oko 2mm i okruglije su sa sivkastim ledjima. Da li one stetu prave posto sam u jednom cvetu tucku video i vise od 5 komada?

Naravno da jeste, ali kod mene nema niti jednog cveta. Niti ce biti jos 7 dana. Naopaka godina. Ima ljudi kojima je cvetala pre 15 dana. Hvala na opomeni, nije mi palo na pamet. Covek sve nekako gleda kroz svoje oci... Moze da poprska kasno predvece, tad ih nema...

Pa to, njemu su u cvetu, pominje bube unutar cveta...pitanje je da li preparat i sutra i narednih dana nastavlja da truje pčele svojim zaostacima tj reziduima...

mislim da jest,al opet popricaj sa nekim zastitarom
imas galenicin konzul koji ima potpuno isti sastav a jeftiniji je
POZDRAV FORUMASI ‚ pratim vas od prosle godine redovno nisam se ukljucivao u rad iz vise razloga a glavni je neide mi ova nova tehnika za rukom. Vec decenijama se bavim proizvodnjom malina i kupine a i to mi uspeva kao i ova nova tehnika. Od vas sam kolege dosta toga naucio na ovom forumu i hvala vam . Sve su nase godine mukotrpne i teske ali ova je za anale, ko prezivi pripovedat ce.

ovo su listovi kupine pa me zanima moze li mi neko reci sta im fali ???

Poslednja izmena od urednika:
Prvi i treci, ovi zeleniji mi deluju kao da je od preparata. A 2 i 4 kao plamenjaca, ona tako unisti najpre te uz stablo male listove. Moje misljenje.

- - - - - - - - - -

Koliko imas toga?

Ja mislim da kupine nemaju plamenjacu,mislim ne obolevaju od toga.Verovatno je od hemije,a mozda je i od vode.ja sam posle potopa isao redovno prskanje uz dodatak amino kiselina i sarenilo je nestalo.Kupina sad cveta i mozda je nedostatak nekog elementa.

Ljudi ne vjerujem od hemije nisam nesto prskao nekad prije kisa insekticid + fertikale1,i juce samo fertikale3.

Sale mislim da kupina takodje moze da oboli od plamenjace. Neka se ukljuci jos neko, nije lako coveku.

Ja bi reko da je kod prve prve slike list izgoreo usled mehanickog ostecenja,olujnog vetra verovatno i kasnije ga je dohvatilo jace sunce,a nije tretirano fungicidom,cetvrta slika nedostatak gvozdja verovatno,sto se druge tice,meni su ovako pre par godina pozuteli pa izgoreli skoro svi najstariji listici,oni do stabla

Ako može Goran 75 da nam da neko bliže objašnjenje. Konkretno jesu li ovo listovi od prošlogodišnjih izdanaka koji ove godine daju rod ili su sa mladih izdanaka za iduću godinu i da li su ovo spoljašnji listovi ili su unutar kupina gde je velika vlažnost i manja provetrenost

Ovo su listovi od proslogodisnjih izdanaka i svi su sa vanjskih strana jedino ovaj 2 slika (zuti)tako na citavoj biljki na nekoliko biljaka,nisam tretirao sa ridomilom zakasnio mislio sam sa qvadrisom ali ova kisa mi nikako ne da( da li je kasno za qvadris pomalo je pocelo cvijetanje??)

Pozdrav kupinari, imam jedno pitanje u vezi novih lastara, posto su ogromni i smetaju, cuo sam od kolege da ih SADA SECE, da li neko ima nekih iskustava u vezi sa tim, ako smeju da se seku bilo bi ih mnogo lakse obradjivati, hvala unapred na odgovoru?

Nazad
Vrh