Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

imam isti problem ali na malinama,pa me interesuje sa cim prskati?
nesto od Galenike?

Kad malo razmislim može biti i obična šupljikavost lista, da li ste prskali fungicidima za list?

uqydunaz.jpg

Ovo je gusenica 100 %. Slikacu kasnije, lepo se vidi kako je krenula da jede. Meni su dali u apoteci Fastac 10 ec ali ova kisa danas neda raditi.
A evo koliko je izgurala
yge4aha9.jpg

juce sam isprskao perfectionom, danas ni traga od gusenica.
uradjena foliarna prifrana 20-20-20 murtonik goldom

Poslednja izmena od urednika:
Dobro bi bilo da neko od iskusnih clanova uradi program zastite za kupinu. Kod mene np poljo apoteka ima preparata od svih proizvodjaca, ali nema ni jedan kompletan program. A o strucnosti prodavaca da ne pricamo. Ko je neiskusan (kao ja np) moze napraviti vecu stetu nego da ne tretita bolesti i stetocine.
Evo primera, lik se zali da mu na kupinu zahvatila rdja, ode u Pa i trazi preparat za suzbijanje rdje u kupini. Njemu prodavac daje Cipkord, i naravno ovaj poprskao. Samo sto je rdju ostavio da i dalje radi a insekte je potamanio.

Ja sam par postova nazad okačio link do programa na kojem kao što rekoh imaju SLIČICE BOLESTI kao i SLIČICE FENOFAZE u kojima treba štititi od koje bolesti...mislim da lepše nisu mogli da ga naprave, a kažem da ne bi ispalo da reklamiram tog proizvođača, kupite preparat od onog od kojeg volite ali gledajte ovaj plan kao referencu.

Tamo npr baš lepo piše: rđa - score 0.02% u fazama diferencijacija cvetova i cvetanje, ima slike šta je koja faza a ima i slika rđe kupine sa sve latinskim nazivom.

Moguce da je u pitanju MALININA BUBA koja se sad pojavljuje i hrani se listovima narocito na novim izdancima a kasnije prelazi na cvet

Купинари поздрав, која је најбољи врста шпалира за купине? ако може нека слика.

pozz narode dva pitanja dva problema u kupini,danas sam obisao kupinjak cacanka je u pitanju i primjetio sam na nekim stabljikama 5-7 komada narandzaste fleke velicine 1cm i listovi su po rubu crvenkasti(jel to zbog ovih kisa???) sta raditi u oba slucaja???pozz

Prvo je rdja kupine a drugo moze biti da nedostaje nekih elemenata, zavisi kako si djubrio.

Bilo koji fungnicid, ja sam np koristio sta je bilo dostupno kod mene u PA. Vecina preparata koji suzbijaju plamenjacu mogu se koristiti za nju (antrakol, pinozeb, akord) zavisi sta ima.

Може ли неко да ми препоручи програм прихране за целу годину са којим сте ви задовољни.

Može li mi oko pomoći sta da radim sa kupinom, tek je posadjena ove god, ne znam kad treba da ih secem da bi ove nove sto izbijaju rasle, meni je ovaj covek iz rasadnika rekao tek na leti da secem pa ne znam jel to pametno jer su skoro sve sad izbeharale.

Hvala, ja sam stavljao po malo stajnjaka kad sam ih sadio malo stajnjaka kad sam ih sadio i pre 7 dana sam bacao po malo kana oko njih, ne znam sta bih jos trebao da im dam od djubriva, posadio sam 920 sadnica, nije se primilo 4 komada. Zadovoljan sam prijemom sadnica.

Nazad
Vrh