Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

Ja sam sadio isto tako, stajnjak u jamice, nok u prolece a kasnije kan povremeno pred kisu. Redovno sam okopavao i kupna je se odgajila super..

Dugogodisnji sam malinar,ove godine sam se oprobao i sa kupinom,cacanska bestrna.Interesuje me da li je isti postupak zakidanja(cupanja) mladih izdanaka kao i kod maline.

Kod nekih kupina(sorta tornfree) koje sam posadio pre mesec i po pojavili su se pored glavne sadnice mladi izdanci iz zemlje, i to vecinom kod onih sadnica koje slabo ili nikako napreduju (jedva da su se primile). Da li da ih ostavim, ili kidam, mislim na te mlade izdanke? Jos jedna stvar, na nekim sadnicama sam primetio zute tackice u krug stabla, da li je to rdja kupine? Prskao sam pre nedelju dana antracol+tonus+murtonik, da li antracol to moze da resi?

Imao sam isti problem,posto sam dugo u poslu sa malinama,primenio sam to znanje i na kupine.Naime Antracol wp 63 je pravo resenje jer u sebi,pored propineba sadrzi bakarni preparat.U svakom slucaju,dobro si uradio i rezultati ce biti vidni.

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav svima. Imam jedan koren kupine i na njemu se pojavio problem na listu... nicim nisam prskala kao zastitu

Gledajuci i uporedjujuci ove listove, sa slikana na netu, trebalo bi da bude nedostatak gvozdja. Pre 6 dana sam zalila kupinu sa Sequestrene 20gr na oko 5l vode.
Da li je u stvari ovo nedostatak gvozdja i ako jeste za koje bi vreme trebalo da se vide rezultati? Unapred zahvaljujem na pomoci. Pozdrav.

da li sada u kupinjak moze da se baci vestacko djubrivo/i ako moze koje?NPK, KAN, Urea?

Danas su mi u apoteci dali za prehranu preko lista fitofert kristalne 20 20 20, fungicid antracol wp 70 i insekticid afinex, sta vi mislite o ovim preparatima, ne znam koliko su ovi stručni u apotekama, mislim da vi bolje znate koji se dugo bavite kupinama.

Pozdrav svima. Imam jedan koren kupine i na njemu se pojavio problem na listu... nicim nisam prskala kao zastitu

Gledajuci i uporedjujuci ove listove, sa slikana na netu, trebalo bi da bude nedostatak gvozdja. Pre 6 dana sam zalila kupinu sa Sequestrene 20gr na oko 5l vode.
Da li je u stvari ovo nedostatak gvozdja i ako jeste za koje bi vreme trebalo da se vide rezultati? Unapred zahvaljujem na pomoci. Pozdrav.
Dobro vece svima. Posle dve nedelje rezultati su itekako vidljivi na kupini... Osim sto sam je zalila Sequestrenom, dodala sam joj i folijarno djubrivo sa mikroelementima dva puta. Kao zahvalnost nam je podarila ove prve lepe cvetove. Hvala vam ljudi.

Pozdrav.

Dobro vece svima. Posle dve nedelje rezultati su itekako vidljivi na kupini... Osim sto sam je zalila Sequestrenom, dodala sam joj i folijarno djubrivo sa mikroelementima dva puta. Kao zahvalnost nam je podarila ove prve lepe cvetove. Hvala vam ljudi.

Pozdrav.
Hvala i tebi....

fotografija0190.jpg

Ode sva moja muka niz Moravu.

Ja sam pre 2 dana prskao kupinu prihrana, fungocod i insekticid sve zajedno pomesao i prskao ali opet vidim mravi i bubamare oko njih. Danas sam ih malo skratio onaj glavni stub koji je iscvetao da bi rasli novi mladi izdanci, samo me nesto strah da ne pocne da se susi. Sistem kpk jos nisam nabavio, fale mi creva sa kapaljkama a moram sto pre postavljati jer je bas zasusilo, treba im vode stalno po malo,

Nazad
Vrh