Posto radis frezom stavi blize redove jedan do drugog i oni ce praviti hladovinu sebi,a sta god radis gledaj sebi da namestis da ti bude zgodno.Sto se tice sunca nekad kad je kisovita godina dobro dodje da ga bude.Stavi blizu vode to ti je najvaznije.
To mi je već realnije rešenje, sada si me ohrabrio
Frezu neću koristiti izmedju redova, već ću samo trimerom da pokosim, a okopavanje kupine ide klasika-motika.
Pošto neću ništa frezirati izmedju redova sa IMT506, po tvom mišljenju, koliko je realan razmak izmedju redova, (tu na toj livadi,gde nema hlada), da ostavim, kako bi sama pravila sebi hlad?
Znam da ide 3metra izmedju redova,kada se koristi freza.
Za Sunce si u pravu,nekada bude kišovito,pa je i bolje da ima više energije.
Što se tiče vode, tu mi je bukvalno u dvorištu česma, crevo u buntu sam platio 50evra
/neko kvalitetnije sam uzeo/ i sve što mi fali je ,eto, malo hladovine,ali tu je nema,a svi ostali uslovi su idealni.
Nikako ispod tresnjevog hlada !!!!!
Hvala na savetu, čak sam i ozbiljno razmišljao da iskrčim tu oko trešnje, ne bih baš bukvalno ispod trešnje,ali senka trešnje u popodnevnim satima,kada je Sunce najjače (a to je oko 15h),padala bi baš tu na tom mestu gde bih planirao da zaorem za tih 50 sadnica,to je nekih 4-5 ari zemljišta, ali su ostali uslovi manje idealni, ali se mogu istrpeti, nije problem ni da cimam gajbe na rukama, kupio bih još jedno jeftinije crevo,(tako ovde ljudi rade), zakopao bih ga u zemlju da ne smeta..i tu bi uvek stajalo,tako da bih ga na taj način sproveo do kupine za zalivanje.
Naredni postovi uklonjeni. Svaki sledeći ne primeren post van teme biće sankcionisan!