Kunići mešane rase za svoju potrebu

27 dana su juce imali, u nedelju ce biti ravno mesec dana stari. Pa javicu svakako, i mene interesuje kakav ce biti prirast. Inace ova zenka je opet skotna od koje su i ovi mali. Ako ne bude dobar prirast onda na jesen ide zenka u tepsiju, do sad sam veoma zadovoljan, na izgled su jako lepi, i interesantni, al ono glavno sad tek dolazi, pa cemo videti kako rastu.
Danas cu staviti slike malih panonaca.

@Megi
Radman panon belog kazu knjige da je 59-62%....Dali ti se pokazalo i u praksi tako?
Kod mene je radman mesanaca cincile i novozelandskih bio uvek nekih 59%,a 57-58% kod velike cincile...tako da razlika nije 8%....
Ova merenja sam uradio cisto zbog interesovanja,a ne zbog ekonomije i neke zarade...
Sto se tice brzine rasta to je tacno razlika je velika i nemerljiva...ali radman malo mi se cini puno 8% ispravime ako gresim...

Nisi dobro gulio meso.Proveri jos jedanput.Zakolji 3kg jednog i 3kg drugog saguli sve pa mi se onda javi.Veruj mi ja bi sada imao 70 cincila u maticnom jatu mesto panonaca.Drzao sam Californijske,N bele,N crvene,B plave,Orijasa,N sarca,i mesance svih ovih rasa,nemoze niko ni priblizno da parira sa radmanom mesa a o prirastu ni nepricam.Neporicem ima i u kvalitetu ishrane puno toga ali............ ovo drzim vec dobar niz godina i svakim danom me sve vise odusevljavaju.Normalno pricam o mesu a ne o lepoti.
Kod N.belog radman je jos manji.

Ja sam hobista,a ne profi...nabavicu ovu elektronsku vagu sto koriste narko dileri gde nema omasaja ni gram...cincile su idealne za hobiste ali ne za nesto vise zato ce uvek biti popularne...
izmericu ih cim budem tamanio ponovo cisto da ponovo proverim...ali mi se i onda 8% cini puno...nema veze i onda ide kod mene u lonac bez grize savesti...

Vidi 8% kad kazes zvuci puno ali recimo da npr radi ciste racunice oguljeni kunic cincila ima 1000gr mesa onda panonac ima 1080gr sto je malo teze izmeriti ako negulis dobro i nemas preciznu vagu ali tih 80 gr. puta puno kunica cini masu mesa.

Dosad nikad nisam toliko obraćao pažnje na radman, a sad pošto se povela tema o tome, možda i ja sledeći putizmerim... Ja sam merio žive i spremne za kuhinju.... 2 komada su imala 6.3kg žive vage, a spremljeni za kuhinju su vagali 4.1 kg... Sa sve glavom, jetrom, srcem, bubrezima i plućima....
Post je spojen: [time]1271187067[/time]

2qn41n7.jpg

Pa ovo je kompletan fudbalski tim!!! Jesu li iz različitih legala ili istog i kakva je ovo mešavina?

choopo je napisao(la):
Pa ovo je kompletan fudbalski tim!!! Jesu li iz različitih legala ili istog i kakva je ovo mešavina?
Iz tri legla...
1: tri crna, jedan crno beli, jedan braon i jedan riđi
2: ćetiri crna, braon beli, braon i ride beli
3: čisto crni 8 komada....

A mešani su da mešaniji nemogu biti!

mityoo je napisao(la):
Dosad nikad nisam toliko obraćao pažnje na radman, a sad pošto se povela tema o tome, možda i ja sledeći putizmerim... Ja sam merio žive i spremne za kuhinju.... 2 komada su imala 6.3kg žive vage, a spremljeni za kuhinju su vagali 4.1 kg... Sa sve glavom, jetrom, srcem, bubrezima i plućima....
Post je spojen: [time]1271122267[/time]

2qn41n7.jpg
Kako mislis sa sve glavom?
I glavu spremis za jelo? Ja ostavljam samo meso i dyigericu ostalo bacam.
Post je spojen: [time]1271242742[/time]

Glavu isto oderem, sa bubrezima, plućima i srcem, ubilo se za kiselu čorbu, a i u paprikaš svi ovi delovi idu.....

A i kupci traže skoro svi da upakujem, a ako nekom ne treba, to se potroši u kući...

par slika, majka becka plava tata novozelandski beli
2rnk4ko.jpg
196smt.jpg

Post je spojen: [time]1271319552[/time]

Nazad
Vrh