kopajko je napisao(la):
Moguce je sto da nije moguce sa dobrom hranom, ipak je to panon beli.
Moji mesanci 31 dan starosti 930grama. Leglo sad sto treba da koljem 2 dana im falilo do 3 meseca na merenju su imali od 3,2kg do 3,7kg. Sad su na ciscenju od granula videcemo prekosutra koliko ce biti na klanju.
Pre neki dan sam napisao u temi
Panon beli evo ovde nastavljam gde mu je mesto. Ne bi da pisem vise u temi kod Panonaca o mesancima. Kao sto sam obecao evo razultata merenja:
5 komada zaklano kilazu koju su imali pre nedelju dana kad su mereni sa 3 meseca starosti (dok su jeli granule) imali su i danas istu kilazu. Za ovih nedelju dana jeli su jecam i kukuruz cist bez granule. Kilaza je stagnirala nista nisu nabacili za ovih nedelju dana.
3,200 kg = 1 kom;
3,400 kg = 2 kom;
3,650 kg = 1 kom;
3,700 kg = 1 kom;
Posle klanja merio sam ociscene i tacno upola manje su teski kad se ociste (iznutrice + meso) glavu nisam racunao nju bacam.
Najtezi ocisceni je imao skoro 1,9 kg.
Panon beli ako imaju radman 60% to mu dodje u proseku nesto oko 2kg ociscen pa i malo jace
3,7kg --> 60% = 2.22kg ociscen
Zakljucak: ako posmatramo kunica od 3,7kg, 300 grama mesa vise ima Panonac u odnosu na mesanca sto uopste nije zanemarljivo
Napomena: Za mesance sam podatke izeo iz licnog iskustva dok sam za Panonce izveo matematicki zakljucak posto nemam taj hibrid u kavezima
Najbolje da neko zakolje kojeg Panonca pa da poredimo prave podatke sa terena sto bi se reklo
E sad samo da ovi podaci ne izazovu neki incident na forumu
Evo slike kapitalca od 3.7kg doduse to je slika sa 2 meseca starosti novijeg datuma nemam sliku. Da sam je danas slikao ostala bi u kavezu ne bi je ni klao posto je bila zenka. Jedva sam je i zaklao stvarno je bila prelepa fantasticno krzno i jako umiljata i pitoma.