Kultivatori (špartači)

Mi smo se naspartali ove godine i nikad brze, ostalo mi jos 20kj suncokreta koje je zadnje sejano i ima jos vremena.
attachment.php

- - - - - - - - - -

@peet,
ako bi prvi red tj. rasirenije motike stavio u sredini a drugi red tj. uze motike stavio napred manje bi gusio vece korove, da ne pricam kad bi prva motika bila solo, gusenje u vecem korovu bi bilo minimum.

Da da, :)))
stavili mu Hudjikove motike a on radi kao blesav, bolje od ovog levo!
stao komsija da vidi sta mi to radimo (sta ovi momci lete po njivi sa fergusonima) i cudi se cudu, kad sam mu rekao da je ta gvozdjurija kostala 100e okreno se covek bez i jedne reci. :haha:

daragane iz dosadašnjeg iskustva šta misliš kako bi išlo da se ostavi prednja motika klasična a pozadi da se stave dve S opruge sa širim motičicama

Mi smo sve ošpartali pre jedno dve , a možda ima i tri nedelje, i pre jedno nedelju dana išli (gde je bilo potrebno) korektivno prskanje...

daragane iz dosadašnjeg iskustva šta misliš kako bi išlo da se ostavi prednja motika klasična a pozadi da se stave dve S opruge sa širim motičicama
O tome i jeste stvar, ja sam izkritikovo drugara iz Dobrice, skinuo covek i srednju motiku i stavo 5 S-ova na IMT spartacu, pa ta srednja klasicna motika je zakon, to se ne dira!
vidim odavno da prave kovacke radionice tu srednju motiku dosta siroku, tu ne idu ove bocne. al neznam kako se pokazao taj sistem, kod nas nema niko! verovatno da ta solo srednja motika dobro radi!

@Petar 84 - Naprotiv nizi je od IMT-a. A inace imaju momci pravo da je podignut. @Vlada 90 - Agromerkurov spartac takav kao na slikama kostao me 1520 evra + 3000 din za prevoz.

@Oldtimer a kako poklapaju ove tri S-opruge po bateriji jel nepropustaju izmedju posto ovako nevidim najbolje kako su uklopljene?

Jos jedno piotanje jesu li to klasicne pacije nozice ili su bas za spartac sire?:ppozdrav:

Sire su. Ove su od 15 cm. Imam 2 fele- klasicne samoostrece, i od manganskog celika. Da vidim koje su bolje. Inace, sto se tice zakorovljenih njiva, mislim da 3 opruge ne bi mogle da rade. Propustale bi travu. S druge strane 5 opruga bi pravile guzvu, gusile bi, i opet u zakorovljenom zemljistu ne bi bilo dobro. Tako da mislim da su u odrzavanim, i srednje odrzavanim njivama 3 opruge pun pogodak!

Znaci da dolazimo do zakljucka, ispravite me ako gresim:Čiste i manje zakorovljene njive bolje su s opruge ( dal 3 ili 5 ) kako ko hoce !
A prljavije njive klasika sa standard im nozevima?

Ja sam moj olt napravio sa 4 opruge, i radi super!

Evo video, a slike idem da slikam...

[video=youtube_share;tACPuU3tfzE]http://youtu.be/tACPuU3tfzE[/video]

- - - - - - - - - -

amsdxy.jpg

263ubmo.jpg

Misliš ovako nešto??

Razmišljam još da dodam po jednu S oprugu u sredinu iza, ali ove njegove krute motike napred ne mislim skidati.

Nazad
Vrh