Kultivatori (špartači)

Samo da i ja potvrdim :osmeh:.Rakovica i imt spartac 4 reda-odlicna kombinacija.Velika prednost rakovice je okretnost,jos moja imala hidraulicni volan,ma milina za rad.Sad sa 549 dv je druga prica,nije toliko okretan

Nije mi jasno sto forsirate toliko IMT spartac,ja nisam video neku razliku u radu izmedju OlT-a i IMT-a.Mozda je za nijansu lakse IMT-a nastelovati,ali druge prednosti nevidim.

Noviji tip (orao-4) nema problema sa klirensom,pre ce traktor da lomi nego greda.Za starije niske slazem se da im je to mana.

Samo oprez pri sklapanju dva dvoredna kultivatora, mora ostati malo viska djelova, jer od dva dvoredna ima materijala da se napravi petoredni ;)

Nije problem klirens na starom Oltu vec u traktoru koji ne moze visoko da podigne spartac. Na granicnoj sipci na baterijama moze da se steluje hod same baterije, jedina je mana sto tu ne stoji opruga da pritiska jos malo baterije u zemlju ali je sve to resivo. Poenta cele price je da je jako jeftin a radi posao. To sto svaki ima lufta nije ni cudo jer su ti stari tip svi stariji od 25 godina a retko koji podmazivan na mestima predvidjenim za to.

Kolko para?Jel se to tocak drzi samo na jednu stranu,ili me to oko vara?Ima u susednom selu isti takav samo 6 reda...

Danas snimljeno na terenu:
ssl21790.jpg

Nazad
Vrh