Kultivatori (špartači)

A kad bi stavio sire pacije noge nazad,mozda nebi trebao dodati trecu nogu nazad kao sto pises,

Ja sam na te obicne pacije noge(od spremaca) navario flahove sa strane(prosirio ih)i naostrijo jednom brusilicom uradile su vise od 100kj i neplaniram uopste da ih ostrim jer se odlicno zabijaju u zemlju

- - - - - - - - - -

Inace na agromerkuru za kukuruz ide 5 esova sa sirokim motikama

ei5nw3.jpg
Na ovu kombinaciju ne mogu se montirati ogrtaci?

Ma sve se može, zavisi šta kome treba, ja imam na Huđiku i daske, ima slika u ranijim postovima.
Da nisu malo samo tri motike za razmak 70 cm na ovom sa slike? Kod mene ima pet komada po bateriji.

Napokon da i ja postavim koju sliku sa Agromerkurovim spartacem koji prvi put ulazi u parcele ove god. Danasnji rad u Neomi posejanoj 26 Aprila. Zadovoljan sam njegovim ucinkom ali ipak kad naidje na malo vecu repicu ume i te kako da zagusi.
cincilearind201306031.jpg
cincilearind201306032.jpg
cincilearind201306033.jpg

Na vertikalnnoj cevi u kojoj se nalazi navojno vreteno za podešavanje dubine rada , se nalazi neka "brava" za čega to služi . Na starijim to nema ,to im je neki novi patent ?

Bogami teska je i Olt-ova, a Imt-ova je jos teza.
izbacio sam iz upotrebe to dizanje u njivi, zato i nisam pravio na ova 2 preklop, samo se premestim u red pored i cao, zato mora da se pazi pri setvi da sastavi budu dobri i onda mozes u bilo koji red da uletis.
na 6 rednom nije lose zbog saobracaja, jednom dnevno spustis i podignes.

Koliko ispod ? Ni ja ne prebacujem 175cm visine pa je dignem bez problema,malo je bitna i tehnika meni je najlakse kad je dizem sa zemlje prvo uhvatim onaj zaobljeni kovani deo kao okrugla cev na koju nalezu caure na oba dela(vidi se na zadnjoj bateriji slika broj 3 ) i dizem dok mi glavna greda ne dodje do glave ili iznad onda jednom rukom drzim tu cev,a drugom odbocim gredu pa onda i drugom rukom guram gredu i eto je caskom skopljena.
E sad ima i onih moje gradje koji ne mogu da dignu u sta sam se licno uverio.

A kad bi stavio sire pacije noge nazad,mozda nebi trebao dodati trecu nogu nazad kao sto pises,

Nažalost nisam nigde mogao da nađem šire motičice pa sam stavio ove od 10.5 cm, inače postoje motičice od 17,5 cm i baš te bi mi trebale i to bi onda bilo to, čim nađem te šire stavljam ih gore i nebude prepravki.

Ja sam na te obicne pacije noge(od spremaca) navario flahove sa strane(prosirio ih)i naostrijo jednom brusilicom uradile su vise od 100kj i neplaniram uopste da ih ostrim jer se odlicno zabijaju u zemlju
Jel bi mogo da poslikaš te tvoje prepravke na motičicama?? Baš me zanima kako kako to izgleda.

Sinko visok sam 165 cm i nemam zdrava leđa i zdravu ruku da izvodim kičma trans ko ti ako sad razumeš!!!
Razumem Vas,ni cale nije sjanog zdravlja i kondicije i lepo sam mu rekao da ne dira dok nisam kuci,medjutim otisao rasklopio,ospartao ali kad je trebao da sklapa taman pala kisica on mokar,klizav kaze da se otelio dok ga je sklopio. Za Vas je onda najbolje na cekrk da se napravi,mozda ce i moj dobiti cekrk do iduce godine.

Sistm je oruk i sam podizem bateriju, nije lako ali jednom dnevno se uspeva.
Imam 110 kila i visok sam 190 tako da mogu da je dignem a i imam 28 godina :haha:

Evo danas konačno završio sa sređivanjem zarđalog F117-A prekosutra polećem samo umesto ovog pilota sedam ja .:haha:

dm6z54.jpg

Imao sam u planu da se sklapaju krila ( radi lakšeg transporta ) ali nažalost nije se stiglo ,dogodine će biti i to.

2z3vwnd.jpg

21s9id.jpg

icu3wj.jpg

2wptdg4.jpg

Veliki pozdrav za Matića i North Armya :ppozdrav:

Au Bog te maz'o jel to onaj spartac ? Iskreno nikad ga nisam ni pogledao i zagledao ali je sigurno bio u dosta losijem i bednijem stanju nego sto je sad,svaka cast na sredjivanju!! :ppozdrav:

Nazad
Vrh