Kultivatori (špartači)

Uslovi za špartanje nisu baš povoljni.Nije mokro ali nije ni suvo.Idem 2 BH sa 577 na pola gasa.Brže ne smem jer i pored štitnika hoće da zatrpava soju.Kada naiđem na deo gde je voda ležala ume i da šlajfuje traktor.Sve u svemu veoma sam zadovoljan špartačem.Ništa ne ostaje za njim.

Danasnji rad,jeste da je vlazno i da je i kisa ispadala ali je posao uredjen kako treba:ppozdrav:
06062013802.jpg

Napokon da i ja postavim koju sliku sa Agromerkurovim spartacem koji prvi put ulazi u parcele ove god. Danasnji rad u Neomi posejanoj 26 Aprila. Zadovoljan sam njegovim ucinkom ali ipak kad naidje na malo vecu repicu ume i te kako da zagusi.
cincilearind201306031.jpg
cincilearind201306032.jpg
cincilearind201306033.jpg

Ne znam kolko se dobro vidi sa slike,ali jel se meni cini da ovaj Agromerkur spartac ima prilicno veci klirens od Olta i Imt-a?

Lose sam video,cudno mi je bilo zbog ovih zastitnih tanjira,mislio sam da su podignuti, da ne ostecuju malo suncokret ovako podeseni?

Kako je spartac pre dve nedelje iznesen iz supe,tako je danas i vracen nazad,neupotrebljen.Prvi put od kako radimo zemlju,nismo oparali ni metra duznog njiva.

Do sada ošpartali oko 4 kj,nadamo se da ćemo špartati parcele koje su sejane u prvoj dekadi maja.

Nazad
Vrh