Kultivatori (špartači)

Imam jedan spartac sa namontiranim klasik motikama i njega kacim samo kad je usev mali terba nesto odraditi u tim uslovima, motike kao britva i to lepo radi!
ali, 2 cetvoredna imam sa S oprugama i sirim pacijim nogama, onaj gore pomenuti nema sta da trazi spram ovog u vecem kukuruzu.
to izgleda ovako i ko jednom protera ovo ne vraca se na onaj prvi sto je radio(sem kad mora). ovde se ne osvrces mozes i poruke da kuckas ako ti dosadno !!!
attachment.php

Mislim da vise nema spartanja. Ko ospartao ospartao ova kisa je uzela i tu danak ne samo u psenici koju je skroz povaljala. Mislim da se neci ni u drugu ruku moci uci da se sparta i zagrce. Da li iko zagrce kukuruze ili ima samo par '' zaludjenika '' kao ja ?

"prvo pravilo spartanja je da okracanja nema ko zna da sparta ko ne zna taj se okrece i sece"

E to bih voleo videti na nagnutom terenu a da covek radi sam bilo bi na kraju ono nigde jednog

Nazovi ti to kako hoces, za mene i mnoge je to dobar posao. i dosta ih sad ima prepravljenih u ovaj sistem, a ko ne voli da prepravlja kupi nov i to je to.
da ne pricam ko radi dosta zemlje, pa da te vidim posle 100-200kj ospartanog sa tim tvojim motikama sav izbecen!

Jel neko zna koji idu lezajevi na tocak ispred raonika imt spartac je u pitanju,imao sam neki uzi koji se raspo odem da kupim prodavac daje siri kaze da treba taj sad neznam sta raditi broj na starom nema.

Pa jebes ti posao kad suzis moticice i ospartas 100kj na dan!A sto se toga tice mislim da je to cisto pomodarstvo i nacin proizvodjaca da prodaje masine,kao sto hoce da nadju zamenu za plug.Neka radi ko kako hoce diskutujemo jbg.

Ležaj je 6203,ali imas 3-4 dimenzije osovinice i glavcine al ta razlika je u sirini glavcine...

nije ni ovo posao kad nema vodoravnih-klasik motika :haha:

- - - - - - - - - -

Gle i ovde nema, bem ti zapad!
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=pbMOI6k4Q6E" target="_blank">

Aeracija moze da se vrsi bez ikakvih motika malte ne,ako cemo tako.Naravno da ne kultiviram zbog trave jer je nema u mom kukuruzu.Ta masina onda treba da se zove luftirajka zemljista a ne spartac :haha:(aeratorka)Eto ideje za proizvodjace poljomehanizacije!

Pa sto onda siris motike maksimalno ako nemas trave, sta dokazujes sa tim?
tako se radilo kad se kopalo, da sto manje ima za motiku.
Da ne kopate mozda?

@dragane moze slika tog tvog spartaca od gore, sto kazes da mozes i por da kucas koliko dobro ide? :) i kako to sirite motike?? one iza sirite sto ide red izmedju njih, na te se misli?
i da, kad god sam se okretao posekao sam pola, ali ne smem samo da gledam pravo! :D

Nazad
Vrh