Kultivatori (špartači)

Kakva su vam iskustva sa samooštrivim motičicama za špartače? Pošto sam špartač kupio predprošle godine (IMT, tj. sad Vogel Noot), do sad su mi ostale original motike, 2 ili 3 puta sam ih nosio kod kovača. Počele su da se deformišu već, pa sam rešio da kupim samooštreće. Šta predlažete, Huđik, Čantavir ili Plamen? Više se dvoumim između Čantavira i Huđika.

Mi za sarke koristimo caure transportnih lanaca,jake su u majcinu njima nista nije bilo. Dragane nisam mislio na sve 4 strane plocevine sarke,nego umesto 3 da bude 4 kako gore tako i dole.Dole ne zavrcemo sarafe,nego smo napravili isto sarke kako gore tako i dole,da se gurne klin i onda baterija bude zabravljena.
Nemoj stavljati te čaure od transportnih lanaca jer su one čelične i ne mogu se zavariti kako treba pa će ti opet pucati var od vibracija , bolje idi do strugara da ti napravi te čaure od običnog gvožđa .

danas zavrsio "friziranje" Agromerkurovog spartaca sa OLT baterijama za djubrivo
Hvala bogu sve radi kako treba, sve je bilo na tavanu staro jos od pokojnog dede koga je mrzilo da stavlja na spartac....malo ciscenja,pranje u nafti,kilo elektroda i gomila dobre volje ............

2vrxw91.jpg

- - - - - - - - - -

98zg2u.jpg

- - - - - - - - - -

2zfo7s8.jpg

- - - - - - - - - -

1yohas.jpg

- - - - - - - - - -

krkwk.jpg

- - - - - - - - - -

f59f9c.jpg

Nemoj stavljati te čaure od transportnih lanaca jer su one čelične i ne mogu se zavariti kako treba pa će ti opet pucati var od vibracija , bolje idi do strugara da ti napravi te čaure od običnog gvožđa .
Nije pucao var od vibracija,nego je jednostavno prethodna plocevina bila preslaba i kad se odvali ne pukne na varu,nego odvali deo plocevine kao da npr. komad stiropora prevucete preko betona pa se onako okrni ivica,e isto tako je i ovde bilo.

Gledao sam na sajmu IMT spartac to jest sada vogel od 6 redi hidraulicno sklopiv i jako mi se svidja resenje pa cu za sledecu godinu ovo morati da uradim kod sebe na svom spartacu.
imag0245l.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Meni ako ne radi IMT 4 prepravljen na 6 redi onda kupujem ovaj jako mi se sviđa kako je urađen nija na kičma-trans podizanje i spuštanje leve i desne strane!!!

Imam jedno pitanje za vlasnike špartaća koji nemaju kutije za umjetno gnojivo.
Kako radite prihranu kukuruza?

pa verovatno ili ciklonom ili pozajmljuju špartač sa kutijama a naj češće nikako ne prihranjuju kao ja na primer u jesen zaorem N-P-K pred setvu ide URE-a i to mu je to

Pridružujem se tom mišljenju, i kod mene 99% ljudi kompletan "proletnji" azot bace predsetveno, a oni koji ga bacaju i u špartanju se mogu na prste jedne ruke nabrojati. (A inače, sve više ljudi bar jedan deo ukupno planiranog (za celu godinu) azota zaorava u jesen, npr. ja sam od planiranih 150 kg/kj uree, 70 kg/kj zaorao (uz NPK) jesenas, a preostalih 80 kg sam razbacio sad predsetveno.)

Čak su i stručnjaci na zimskim savetovanjima za poljoprivrednike preporučili da se azot planiran za proleće baca isključivo predsetveno, a ne i u špartanju. Doduše to je usko povezano i sa klimom kakva je kod nas, ali mislim da može da bude i kao generalna preporuka...

Duki jel možeš molim te da mi slikaš ovaj veliki točak za pogon kutija za djubre na imt dvorednom špartaču?! Interesuje me konkretno osovina i lager u ovim kućištima.kakav je i koji je lager?
može i neko drugi da mi kaze ako zna:ppozdrav:

pravim nešto pa koristim ova kućista ali nemogu da provalim koji je tačno lager. unutra je čudnog oblika kućište ima neke stepenove a i neznam kako da ga fiksiram sa druge strane. preširoko je ležište za seger.trebalo bi da odgovara lager 6204 po dimenzijama ali nisam siguran

kod mene je problem što kiša stalno pada i nemože se u njivu a prema prognozama takvo vrijeme će potrajati, a kukuruz sam rano posijao i upitno mi je dali cu uspijeti odraditi špartanje pa razmišljam da prođem rasipaćem i bacim gnojivo.
dali je netko od članova to već radio i dali je kukuruz bolovao, radi se o KAN-u

da li neko zna gde se mogu kupiti posebno zastitni tanjiri za spartac kada se spartaju mali usevi,koliko sam video na sajmu svi imaju iste tj.od nekog kupuju ,da li neko zna mozda neki broj telefona ili firmu koja ih prodaje

Duki jel možeš molim te da mi slikaš ovaj veliki točak za pogon kutija za djubre na imt dvorednom špartaču?! Interesuje me konkretno osovina i lager u ovim kućištima.kakav je i koji je lager?
može i neko drugi da mi kaze ako zna:ppozdrav:

pravim nešto pa koristim ova kućista ali nemogu da provalim koji je tačno lager. unutra je čudnog oblika kućište ima neke stepenove a i neznam kako da ga fiksiram sa druge strane. preširoko je ležište za seger.trebalo bi da odgovara lager 6204 po dimenzijama ali nisam siguran

Slikaću za neki dan kad odem do sela........

@dukej a sto si zaorao ureju na jesen, tu jednu polovinu??
@idklecin...kakvu su to zastitni tanjiri, da se ne odsece usev, na to se misli?

Nazad
Vrh