Kultivatori (špartači)

@dukej a sto si zaorao ureju na jesen, tu jednu polovinu??
@idklecin...kakvu su to zastitni tanjiri, da se ne odsece usev, na to se misli?

to su zastitni tanjiri kada spartas npr.papriku da je nezatrpas ili kada je soja mala sa tim tanjirima mozes spartati bez bojazni da ce se soja zatrpati
tupanjac.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
Jako dobra stvar ti tanjiri, nisam znao da postoje! Imam jedno pitanje oko zagrtanja, ja imam dvoredni spartac, kao na slici gore Bokijev....da li moze da se kupi dodatna oprema ta za zagrtanje i da se montira, posto je ja nemam?? ili to neke vrste spartaca samo imaju?

Kod nas neki u drugom spartanju skinu motike ostae samo raonik,nije pravo zagrtanje kao sa zagrtacima ali uradi bolje od kombinacije raonik+motike.

Ne znam za vas ali ja mislim da su ove pacije sape jedno s....e bez uvrede,nikad one nece seci korov kao standardne a i u suvom zemljistu hoce da vadi dzombu ako ide dublje.Kad je lepo ravno posejano i kad nastelujes motike rasiris maksimalno,pod uslovom da su ostre nove ili odkovane nadjes dubinu pa ja ga **greška ako pacija sapa odradi bolje posao.

Pa valjalo bi da bude pet,ako hoces da uradis kako treba,jel on bukvalno spremira,to ti je isto kao da smanjis broj motika na spremacu,radi al nije to to....

@grunt
Rade S opruge dobro ili cupaju ili seku travu,kao spremac....

Nazad
Vrh