Evo par slika tuzne price mog spartaca,majstor uradio lepo na sklapanje,ja ga doterao kuci oprao keserom,ofarbao osnovnom do mraka sutra dan na spartanje soje i ide kao u pesmi super praktican na kraju kad mogu da sklopim baterije ma kao u pesmi,a sto tek odmice spram 2 reda...gde je soja malo veca sam isao fergusonom 2 brzohodna na 1600 obrtaja sto je 9-10km/h,dalje se selim na drugu njivu pored koje nikad nije bio kanal sad je iskopan,put uzan a jedan dodjos zakopao sinu meter ipo iznad zemlje i u krugu 2m oko nje korovcina da se ne vidi sina, ja opicim i to lepo tako da sam zaneo komplet fergusona kad sam opicio i bateriju malo odvalio na spoju,mogao sam do majstora on ispravi,zavari i zavrsim tu njivu sa kukuruzom do mraka bez problema. Sutra dan krecem na spartanje soje(nedelja ujutro ja mamuran k'o konj) ali poranio da i pecam jer njiva udara u Bosut,skrenuli sa asvalta kad druga baterija koja nije udarena puce tj. puce sarka na plocevini,vrnem se u selo dodje i majstor nedeljom da zavari i ojaca sa ukosnicima od armature izmedju grede i sarke,krenem do njive i opet prc posle 200m lenije puce sarka kao iz pic**,vratim se kuci besan,zavarimo plocevine na direkt i prospartam jos 4kj do mraka,sad sam vratio spartac majstoru,narucio ovde u NS-u novu plocevinu pa idemo da prepravimo.
Prvo je bila plocevina 5mm debljine i 15*15cm povrsine sa 3 sarke kako gore tako i dole,na levoj bateriji su bile 2 sarke na bateriji koja se sklapa a 1 na fixnom delu i tu nije bilo problema,dok je na ovoj drugoj bilo obrnuto jedna sarka na bateriji koja se dize a dve na fixnom delu. Sad cu videti kako ce biti sa plocevinom 15*20cm 10mm debljine i sa po 4 caure. Ne krivim ni majstora,jbg svi smo racunali na opterecenje u radu a ono je zapravo zanemarljivo spram opterecenja na sarke u transportnom polozaju. Ima i docekace koji se zabrave na pasent kad je u transportnom polozaju,ali dzaba kad je baterija masivna i jako cima.
Sad je ofarban i emajlakom,sija se ko pasija kesa i ceka bolje dane dok ne stigne nova plocevina,pa cemo oko varova zamazati.
Inace potrosena nepuna pakla 750ml farbe osnovne farbano cetkom i nekih 1100-1200ml emajlaka farbano kompresorom.