Kultivatori (špartači)

Hoce djubrivo da zalepi kad se sparta po vrucini,a druga stvar da imate folijarne prihrane koje su bar nama kuci mnogo lakse za koristenje + biljka brze usvoji. Npr. ako spartate krajem maja-juna i unesete djubrivo morate da cekate kisu koja moze i mesec dana da ne padne pa bude kasno za kukuruz,a ovako folijarnu direktno usvoji.

Ovo za lepljenje stoji i to znam!

Ali budimo iskreni, folijarna ishrana nemoze da zameni mineralno djubrivo baceno u maju!
Sto se tice para uvek ce jeftinije biti kroz depozitore nego folijarno! A spartati se mora tako da nema povecanja troskova za gorivo!

Znaci da dolazimo do zakljucka da nam jedino kisa moze praviti problem ako se slazemo!

Jel ima neko da nam kaze razliku sa nekih ogleda: depozitori vs folijarna prihrana

@gogi666 ja sam prihranu u maju radio sve dok nisam povećavao svoje površine pod kukuruzom jer tu mi treba još jedan čovek + ja dok prskam korov dodajem malo preparata za folijarnu prihranu i to je to

Sledece nedelje bi trebalo da mi stigne Agromerkurov cetvoro-redni spartac na sklapanje. Kako vam se pakazao u radu vama koji ga imate? Dali tih 5 (pet) ES opruga izmedju redova znaju i da nakupe mnogo korova odnosno ponajvise repice? Drugo, cuo sam da ako je kukuruz u 3 lista nema sanse da se sparta sa njim jer pokriva sve.

Sve si dobro cuo,ja imam Hudjikov,al to je sve isto,sto se rada tice....kad je mali zagrne ga,moras da milis,al onda ne radi posao,a kad vidi povecu gorusicu sam stane....u sustini jako dobra stvar i lepo radi,kad nema velike trave i nije mali usev.

@gogi666 ja sam prošle godine poprskao sa kombinacijom Calisto+Tarot Plus+Gentlman faza 3-4 lista redovi kukuruza se skoro nisu ni videli od korova poprskao sam kukuruz,pustio delovanje proizvoda(njihova karenca da ide do kraja) pa sam posle špartao pa zagrtao i imao sam rod od preko 50 meteri po KJ što je za prošlu godinu odlično delovalo ali moj komšija je poprskao bez đubriva posle odšpartao(prihrana sa mineralnim đubrivom) i zagrtao_On je tu pored mene imao bolji prinos čak prešlo 60 meteri po KJ ALI on ima sina sa koji mu može stati na kraj njive da ne mora da ga plati i ima traktor koji može da vuče četvororedni špartač bez muke i da može da vozi brzo(mahindra 595)
a ja koji imam sina u školi i koji nema vozačku dozvolu da ide za mnom i još što sa 539 ne mogu da vučem 2 brzohodnom pun gas to mi predstavlja veliki problem+što ja sam radim više zemlje nego oni

Sledece nedelje bi trebalo da mi stigne Agromerkurov cetvoro-redni spartac na sklapanje. Kako vam se pakazao u radu vama koji ga imate? Dali tih 5 (pet) ES opruga izmedju redova znaju i da nakupe mnogo korova odnosno ponajvise repice? Drugo, cuo sam da ako je kukuruz u 3 lista nema sanse da se sparta sa njim jer pokriva sve.
Ferdza kad sparta 2brzom sa ti moticicama, zatrpava i peti list!
zato bi trebao da uzmes sa diskovima da mozes raditi dok je mali ako ima za tim potrebe.
a mozes i da okrenes-skines 2 krajnje u medjuredu kad je tako mali kukuruz.

Pa jbt nisam ih ni pitao dali je sa diskovima jer sam mislio da obavezno idu. Nije valjda da treba kolko sutra da zovem zbog tih diskova?

Inace spartam sa Zetorom 5011 u trecoj na 1800 obrtaja

Pa to je standardna oprema,zastitni tanjiri,radis sa njima kad je manji,a kad hoces da zagrnes podignes ih.

Pa i ja tako mislim da je to standard ali u Draganovom postu cini mi se da je rekao da trebam uzeti sa diskovima pa mi je time stvarao dilemu da li treba da naglasim da mi salju sa diskovima.

Pa i ja tako mislim da je to standard ali u Draganovom postu cini mi se da je rekao da trebam uzeti sa diskovima pa mi je time stvarao dilemu da li treba da naglasim da mi salju sa diskovima.
:haha: izvini druze ako sam te za trenutak bacio u rebus tvoje nabavke kultivatora, hteo sam samo reci da ti kultivatori imaju resenja za mali kukuruz i da nemas sta da brines u kojem je listu usev.
a dal je standardna oprema stvarno neznam.:ppozdrav:

Da li neko zna gde mogu da se kupe baterije za IMT špartač i koliko odprilike koštaju?

Danas bio kod Tupanjca da uzmem nove motike za spartac, sad ima da sisa.
img3927.jpg

Nazad
Vrh