Kultivatori (špartači)

Od sredine ploce do sredine one koja je do nje je 70 cm(mislim ako se kukuruz seje na 70).Razmak izmedju ploca bi trebalo da je 60.Pretpostavljam da je tako,il' da ne pretpostavljam nego da idem d' izmerim? :osmeh:
--------------
Izmerio,izmedju ploca 53-54 cm

Ti limovi su bas bezveze sta god se napred nabije capur,trava,.. ima da gura i zatrpava mnogo bolji su tanjiri kao zastita inace ovaj spartac je barem na izgled prva klasa. Ja bi morao u rikverc da teram posto nemam ph:haha:

spartac-spoj1.jpg
[/IMG]
spartac-spoj2.jpg
[/IMG]
spartac-spoj3.jpg
[/IMG]Evo posle koji je zavresen i ceka farbanje,odnosno toplije vreme,baterije kad se podignu ne poklapaju se ravno sa kutijom nego idu prema zadnjim motikama,Kad spartam kukuruze skidam dve krajnje baterije(povadim klinove)jer nemam vod za djubrivo a ne sejem mnogo kukuruza pa nemam potrebe za spartacem sa duplim kutijama.Ovo sam uradio naj vise zbog spartanja soje sad imam dva u jedan,kad spartam soju dodajem dve krajnje baterije i imam 4 reda.Hteo sam da kupim 4 redni nov Tupanjac koji kosta 800e sto mi je bilo mnogo pa sam se odlucio na ovu varijantu,ovo sve me kosta 280e,baterije i ruke varioca.

Pozdrav narode. Bio sam danas na vasaru u Senti i video Tupanjac 4 reda za 880e. To je osnovna verzija. A ako se sklapa onda je 80e vise i ako ima lezajeve na svih 7 tockova - jos 50e (osnovni model ima lezajeve u vodecim tockovima, u ovih 5 je plastika). Ima i neki iz Kanjize. Sklapa se, ima na vodecim lezajeve a ovamo plastiku. Cena je 850e. U tu cenu ulaze i zagrtaci. Posto ne znam da iko u Mokrinu ima taj iz Kanjize a Tupanjca hvale zeleo bih ako neko ima iskustva sa ovim iz Kanjize da napise nesto o tome. Ipak mi ozbiljnije deluje Tupanjac.

Ljudi kakvi su Majevicini 6-oredni špartači za repu? Namešteni su na 50 cm, a da li može da se smanji razmak na 45 cm?

Poslednja izmena:
Konacno je i kod mene pocelo pravljenje spartaca na preklop,moj je odnesen kod majstora a danas je ovaj donesen iz sela,srecom jos je ceo. :osmeh:
13050019.jpg

Vidim da se na forumu najvise koriste spartaci bez depozitora! ( i sam ga imam )
Jel moze iko da mi kaze da nema vajde od prihrane kukuruza pri spartanju?!?!?
Jel moze iko da mi kaze neku manu spartaca sa depozitorima?
Zasto se to izgubilo skoro skroz iz upotrebe ( doduse sad se polako vracamo izgleda )

Jel ima neko cenu 4 reda sa depozitorina i vozacem?

Hoce djubrivo da zalepi kad se sparta po vrucini,a druga stvar da imate folijarne prihrane koje su bar nama kuci mnogo lakse za koristenje + biljka brze usvoji. Npr. ako spartate krajem maja-juna i unesete djubrivo morate da cekate kisu koja moze i mesec dana da ne padne pa bude kasno za kukuruz,a ovako folijarnu direktno usvoji.

Ja koristim depozitore na Olt-ovom visokom spartacu odnosno do ovih godina sam koristio i kutije i mehanizam su kao novi,e sad ga preradjujemo na 6 redi pa neznam kako cu to sa depozitorima da izvedem.Imam neke ideje ali to cu tek moci da proverim kad ga sklopimo,jedino sto je sigurno da kad bude imao depozitore nece moci da se preklapaju krajnje baterje.A kako ce da funkcionise videcemo.

To mi nije toliki problem ako se ne preklapaju,malo je kroz selo nezgodno ali po ataru i na glavnom putu nema problema.Vise me muci kako cu da sa 2 kutije izvedem da sipa djubre na 6 vrsta.

Nazad
Vrh