Kultivatori (špartači)

Ja i cale ovo godine ošpartali za 2 sata i 30 minuta 10 jutara, kombinacija Imt 539 i tupanjac 4 reda sa pilotom, on pilot ja šofer 2 brza na 1300, 1400 obrtaja motora... Nekad je to ćale sam radio sa imt-ovim 4-vorednim, al mnogo sporije je išlo...

Uvek spartam sam olt 4 reda i soju i kukuruz soju i po 2,3 puta bez problema mahindra ima velik ajnslag i samo motaj bez rikverca,sve je do vozaca mada zao mi matorog da pilotira,ima malo vise prasine cuj maloooo:haha::haha::haha:ja bi pre zvao zeta da pilotira :haha:........

Nisam nikad uspeo za 15min jutro sa 4 reda spartacem. Doduse na krajevima volimo da malo odahnemo i popijemo po sokic od jecma :haha:

Nije problem sama prašina za pilota, mnogo veći je problem što u toj prašini ima dosta hemije, a to nimalo nije zdravo, i iz tog razloga je moj otac odavno izbacio volan na špartaču. Do prošle godine sam radio sa IMT555, i OLT-ovim četvororednim špartačem, 2-ga brza i skoro pun gas, učinak: ispod 15 min/kj, a ove godine šestoredni Huđik i 577, treća brza i 1200-1600o/min, učinak: ispod 10 min/kj.

Ja isto sam spartam nekad su mi piloti napravili vecu stetu nego koristi,sa mahindrom zavisno od velicine kultura teram cetvrtom sporom ili drugom brzom.Na krajevima se nezaustavljam nego izoztavim osam reda i samo u krug ,kad popunim opet izostavljam osam reda i teraj .

sa hudjikovim i ostalim sto imaju te diskove, mogu se postici vece brzine i odlicna je stvar, nema zatrpavanja useva. mada mi se vise svidja velika srednja i dve krajnje male, umesto 5 malih!
ti diskovi kad bi se ugradili na olt-a, bilo bi strava...

w4e8w.jpg

- - - - - - - - - -

Ovaj.......

Nikola kako stoje stvari sa isporukom,koliko se ceka?Kakav uzimas i koja mu je cena.Ja moram za prolece da kupim 6-o redni i najverovatnije cu Agromerkur pa me zato interesuje najvise da li se i koliko ceka?

Nikola kako stoje stvari sa isporukom,koliko se ceka?Kakav uzimas i koja mu je cena.Ja moram za prolece da kupim 6-o redni i najverovatnije cu Agromerkur pa me zato interesuje najvise da li se i koliko ceka?
Danas sam kaparisao isporuka posle 10 januara.Uzeo sam 6 redova kukuruz i sest redova repa-soja sa hidraulicnim sklapanjem 2300€,s tim sto za repu mora da se doda pomocna greda i ona kosta 80€ jer nemogu da se poredjaju baterije zbog hidraulike.

Nazad
Vrh