Kultivatori (špartači)

Kakvi su ti iz B Palanke?Sa S oprugama ili klasicni?Mnogi koji su kod nas presli sa klasicnih na ove sa S oprugama kazu da su bolji u radu.
Nikola jel 80 eura samo jeftiniji bez varijante za repu,znaci samo kulture na 70cm?

fotografija0111f.jpg
fotografija0104w.jpg

Sta mislite o kormilu na AGROMERKUROVOM spartacu? Mislim da bih bilo spartanje opustenije, sto se tice vozaca, a i da bih brze mogao da se vozi. U tom slucaju i deca bih mogla da spartaju a da se ja ne plasim posledica njihovog rada. Opet, ako nije neophodan, zasto placati vecu cenu spartaca a i zasto angazovati dva coveka. Molim iskusva vasa.

Mislim da kormilo ipak ima svoje prednosti koje netreba zanemariti. Narocito ako se ima dosta spartati, gde se trazi veliki dnevni ucinak. Ipak onaj sto sedi nazad vidi ono sto vozac ne moze. A i zamenjuju se tokom dana, vozac i kormilar, tako da posao nije toliko monoton. Narocito kada se radi iz dana u dan. To sto platim jednog coveka vise, nadoknadim ucinkom. Planiram i ja jedan AGROMERKUROV al ce biti (najverovatnije) sa kormilom.

mislis da ima KOPIR TOCAK/DISK brze bi se vozilo....odlicna stvar ja ih imam a te tanjire za male kulture sam takodje skinuo jer pogotovo kad se suncokret radi reze listove

sa S oprugama mora se cekati da urastu usevi, a neki put su potrebe da se ospartaju dok su mali, a tad nema sanse sve zatrpa, jedino da se skinu 2 krajnje ako se mema diskova. naravno, kad je usev veliki da nema potrebe...
a ti kopir tockovi, bar 2 da su diskosni za tragom tockova traktora, dosta stabilnije se vozi...

Ja planiram da uzmem špartač za soju na 45 cm i dvoumim se izmedju Hudjika i Agromerkura. Planiram da vučem sa torpedom 45.

sa S oprugama mora se cekati da urastu usevi, a neki put su potrebe da se ospartaju dok su mali, a tad nema sanse sve zatrpa, jedino da se skinu 2 krajnje ako se mema diskova. naravno, kad je usev veliki da nema potrebe...
a ti kopir tockovi, bar 2 da su diskosni za tragom tockova traktora, dosta stabilnije se vozi...

Prelistaj malo nazad, ja sam proletos postavio slike zavesica protiv zatrpavanja malih useva. To se napravi za jedno popodne, a košta oko 1000 dinara po zavesici... Naravno treba ti bušilica, brusilica i aparat za varenje...

Jel ima neko da je prepravljao IMT-ov spartac 4 reda da bude sklopiv ili od dvorednog pravio cetvoredni na sklapanje ili ima slike gotovog ?

Nazad
Vrh