Kultivatori (špartači)

e490a85827ff-800x600.jpg
91326b773b10-800x600.jpg
7de2b9774668-800x600.jpg

Jel zna neko nesto o ovom spartacu inace je u oglasima i pise da je iz Pivnica

To je za kukuruz mislim da je poskidao s opruge nazovi i pitaj a sto se tice cene ako spusti za 200e bi ce super

Super stvar.Posebno mi se sviđa što se veoma brzo okreće na krajevima.Skoro da je supersoničan po tom pitanju. :haha:

Diklofen, ja sam na spartacu zadnje 3 godine, jer nemam poverenja kad neko drugi pilotira :osmeh: Kad idem kuci, niko u ulici me ne prepozna.

smesan je kao na stule, verovatno se tesko prevrce :))
kod mene burazer ima tu cast da kormanira, imali smo jednu nezgodnu situaciju kad nam se zakacila mrtva kokoska sa uzicom za spartac i krenula za nama sa sve crvima-bilo je i povracanaj kad je trebao kanap da se presece brisom,hm neponovilo se...

Uh, meni se jednom nabila mrtva mačka na S oprugu setvospremača. A tad sam imao motičice tipa pačje noge, srećom poprilično potrošene. Dušu sam ispustio tada... :off_topic:

kod nas je lik cupao rukama pun dzak mrtvih kokosaka iz dvorednog beraca i pio rakiju da se ne onesvesti od smrada, a gazda njive isao oko beraca i povracao...:off_topic:

U jednom potesu je bilo uobicajeno da ljudi bacaju uginule zivotinje, mada nigde nije bilo ozvaniceno kao mesto za to, i ko je tamo imao njive redovno je nalazio kojesta po njivama dok seje , sparta, jer su kerovi to razvlacili na sve strane...Jednom sam naisao na svinjsku glavu, al provukla se izmedju spartaca.

Inace ovde niko ne sparta s pilotom kulture na 70 cm, samo pravac i koncentracija.
Repu spartaju s pilotom, al ona je na 50.

Kod nas spartaju i sa i bez pilota kulture na 70cm. Ja sam pristalica pilota - vozac, rasterecenije vozi, suze se moticice, tako da jako malo do biljke ostane neospartano, a kad se uhodaju vozac i pilot apsolutno nijedna biljka useva se ne isece.

Nema ljudi ovde da se nadju i za neke vaznije i ozbiljnije poslove.
Pojedinci su uspevali oko 33 kj/dan da ispartaju sami, prosao sam pored njiva i nisu smanjivali razmak, da bi isli brze. Super odradjeno.
Da bi spartanje islo treba obratiti paznju na setvu , posejati sto pravilnije. Kad su vrste ko neke krivulje, onda se i sece, i tera sporije i nervira.

Više se i nesećam kada sam poslednji put u mom kraju video nekog da ima pilota na špartaču sa razmakom na 70 cm. Ja špartam i na 50cm (repu dok sam sejao, i soju) bez pilota, i ide odlično.

Te svabe nisu normalne ako su pravili ovakav traktor samo da bi samo startali ovo kolje?!Mnogo je jednostavnije i jeftinije da su sa konjima i plugom za startanje to radili.

Pricate kao da je za jutro spartanja potrebno 3 sata pa vam smeta na krajevima silazenje i penjanje pilota. 558/560 2.brza 6 redi spartac sa pilotom. Ucinak 4-5 jutara na sat, ako se tera sa 539 onda 2-2.5 jutara na sat posto nema snage da vuce 2 brza pa mora 1.
Nek svako radi kako misli da je ispravno.

Nazad
Vrh