Kultivatori (špartači)

Sa ovim ja spartam,odradio ga svaka cast
2iut7xj.jpg

U mom slučaju, zato što bi bilo previše isečenog useva. Da bih to sprečio onda bih jako skupio motike (udaljio od reda) pa bi ostao veći (nego što bi mogao biti) nekultiviran pojas uz red.

I ja sam pristalica varijante sa pratiocem, sa 539 i Oltovim 4 rednim spartacem 2 brza i pun gas, 4jutra za sat vremena a usev kao okopan:osmeh:,naravno uz uslov da nije previse travno i bez prehranjivanja kulture...

E sad pitanje: ima li neko nekakvo jednostavno resenje za upravljanje OLT-a sa 4 reda a da nije sa dodavanjem tockova sa vodjicom i slicno...
...clan zorancile je na desetoj strani ove teme dao jednu jednostavnu varijantu,medjutim slike nisu napravljene u radnom polozaju spartaca tako da mi nije bas najjasnije kacenje dodatne poluge na traktor i veza sa upravljacem :sta:

Sutra uveče ću staviti slike Olt-a, danas je zakačen... jednostavno je, a dobro funkcioniše i lako se upravlja.

pa zašto vam toliko treba pilot ja sam danas oltovim četverorednim za četiri sata iskultivirao 14 jutara kukuruza isto druga i gas i nisam zasekao dva puta kukuruz i to samo zato što nemam vodeće gume na traktoru čim stignem stavim slike

Evo slika koje sam obećao. Ovaj špartač je korišćen sa Imt 539, pa je kasnije produžena trouglasta poluga i pomerena rupa za kačenje, zato tako čudno izgleda.

8z0j08.jpg

wv1jdd.jpg

2s9t25j.jpg

k9balx.jpg

nnux52.jpg

E ovo se zove JEDNOSTAVNO::svaka cast::,znaci ova slobodna rupa je otprilike za 539,dok je trenutno kacenje za rusa.
Slike sada govore vise od 1000 reci,svaka cast ,ovo pod hitno pravim :ppozdrav::ppozdrav:

Poslednja izmena:
E da,a za sta ti sluzi ova zica jer to neka signalizacija-komunikacija sa vozacem ili nesto drugo ?

I ja sam imao slicnu ideju,ali jos me grlo dobro sluzi:bravo: pa stalno odlazem sa poduhvatom:ppozdrav:

Jako lep parač! Baš me interesuju tvoji utisci posle paranja! Da li je teška ova krajnja baterija za dizanje?

Nazad
Vrh