Kultivatori (špartači)

Od ljudi iz vajske sam uzeo prosle godine 2 kom za 70 ili 80e u Backoj Topoli no isti idu i u rumu . Mogao bi razmisliti umesto varenja sipke da napravis neki sklopni mehanizam jer kao po pravilu se zavrsava sejanje sa 2 ili 3 reda da ne moras razmicati motike to naravno vazi ako ne mislis koristiti depozitore jer tada ne moze da se sklapa .

Ma jok koji depozitori za sad je cale sef spartanja i ne baca djubre u spartanju kaze da mu se puno lepi i da ne vredi,vise mu se svidja folijarna prihrana.
Imam gredu od RAU spartaca za repu pa ako bude budzenja bice iskoristena ta greda i bice ili sklopivi ili teleskopski zbog supe.

Ma jok koji depozitori za sad je cale sef spartanja i ne baca djubre u spartanju kaze da mu se puno lepi i da ne vredi,vise mu se svidja folijarna prihrana.
Imam gredu od RAU spartaca za repu pa ako bude budzenja bice iskoristena ta greda i bice ili sklopivi ili teleskopski zbog supe.
@ zorancile
Evo par slika mojeg špartača, pa možda neko dobije ideju kako da uradi kod sebe. Pročle godine sam sa tim špartačem radio i jako sam zadovoljan, a ove godine još nisam špartao.

Pozdrav od Mirka iz Kule.:cao:

Okrim, svaka čast za mašinu i hvala za slike.
Bio sam danas na sajmu, nisam ni ja video taj špartač što je bio prošle godine.
Zaštitne diskove sa nosačem prodaje Tupanjac za 30 evra po komadu, znači 240 evra za 4-redni špartač. Na 2 mesta sam pitao, ali prodaju samo kompletne baterije, a na trećem mestu mi je neka žena rekla da nazovem firmu pa da čujem. Pretpostavljam da je slična cena... mislim da ću sam nešto napraviti, ako ne sad onda za sledeću godinu.

Evo raznih rešenja:
i6f51t.jpg

24444tw.jpg

196mip.jpg

Cile mozda bi mogli tanjiri od repinog spartaca 2 kom sa nosacem na oprugu oko 10 15e .

Ja sam za moj špartač na vašaru u B. Topoli kupio diskove od žitne IMT sejalice, komplet sa kućištem, ležajem i kosim umetkom. Kupio sam 10 diskova (dva su bez kućišta, potpuno novi) i platio sam ih sve 3200 dinara. nosače sam imao sa špartača koji sam prepravio (nosači motika), jedino sam morao dokupiti 8 vijaka M 8 X 40.

Imam problem sa spartacem Imt , bezi mi za 15 cm u levu stranu u smeru kretanja vucnog vozila , promenio sam moticice , proverio nosace moticica i skinuo sam prednji veliki tocak jer mi bio sumnjiv , vizuelno nisam primetio nista da je krivo imali neko neku ideju

Imam problem sa spartacem Imt , bezi mi za 15 cm u levu stranu u smeru kretanja vucnog vozila , promenio sam moticice , proverio nosace moticica i skinuo sam prednji veliki tocak jer mi bio sumnjiv , vizuelno nisam primetio nista da je krivo imali neko neku ideju
Rale, ja sam imao problem sa navojem na ruckama gde se kaci za hidraulik traktora. Pojela se i stalno se olabavi i vukao je spartac u stranu. Kupio sam novu rucku, zategao i sad je u redu.

Jedno pitanje imam :)

Dobili smo ponudu za spartanje 700kj kukuruza 2000din/kj mi nudi covek.

Pa me zanima da li neko zna koliko kosta nov 8-redni tupanjcev spartac...?

Mislio sam da ga uzmem novog i onda sa njim i sa jos jednim 1 cetvorednim da to zavrsimo :)

Da dobro sam napisao.
700kj kukuruza treba da se osparta :) a za soju nas je takodje pitao, ali se to nismo prihvatili, jer bi tada trebao da uzmem bar 2 nova osmoredna spartaca a mozda i 3 kom.
Problem je naci nekoga ko hoce da sedi na spartacu ceo dan...!
neko ko radi 700kj kukuruza i xxx soje dace nekom trecem 14000 eura da mu osparta kukuruz i jos kolko za spartanje soje.I da prica bude jos ludja sve je sredjeno samo nema ko da sedi na spartacu .... svasta covek ovde moze da procita

neko ko radi 700kj kukuruza i xxx soje dace nekom trecem 14000 eura da mu osparta kukuruz i jos kolko za spartanje soje.I da prica bude jos ludja sve je sredjeno samo nema ko da sedi na spartacu .... svasta covek ovde moze da procita

Mozes misliti sta hoces.
Ja kazem kako jeste.

Pre 2 godine su imali radnike koji su "spartali" sa gazdinim traktorima i spartacima.
A znas sta su radili. Odnesu 2 gajbe piva i ceo dan u hladovini sede i piju. Tada su vlasnici bili poludeli i rasprodali spartace.
Prosle godine su im spartali neki iz okoline subotice, a posto ove godine nisu mogli da dodju da spartaju, tako se zadesilo da su slucajno pitali nas za spartanje da to sve sredimo i organizujemo ako mozemo da se prihvatimo. Dobili smo rok 3 dana da im odgovorimo na to.

Nisi dobro razumeo nije da nema bukvalno ko da sedi na spartacu.
Nego svi traze od 200-250din/kj ko sedi na spartacu.
Ali ako bude istina sutra ce doci neka porodica iz banata na dogovor.

Da dobro sam napisao.
700kj kukuruza treba da se osparta :) a za soju nas je takodje pitao, ali se to nismo prihvatili, jer bi tada trebao da uzmem bar 2 nova osmoredna spartaca a mozda i 3 kom.
Problem je naci nekoga ko hoce da sedi na spartacu ceo dan...!

Evo ja ću da mu to išpartam za 10dana sa jednim 6rednim špartačem.Brate 14000evrića :) Jedino da nije neko prolećno oranje?

Kako mi to mirise na muljazu da nekom dodje da rasproda masine,sledece godine nadje nekog da mu taj odradi i nikad mu vise ne dodje na njivu...kako da ne.

@Zrenjaninac ja cu da pilotiram i za 150din/kj bez problema.

Nazad
Vrh