Kultivatori (špartači)

imam jednu molbu za sve vlasnike Rau 6-torednog spartaca. da mi slikaju prednja dva tocka koja stoje na gredi, na kojima stoji kultivator, posto sam kupio jedan bez njih, pa hocu sad to da napravim, ako moze posaljite na PP.hvala

Koji traktor koristiš za špartanje?

Jedan jedini Zetor 6011 . Možda mu je špartač malo mali , ali može ga vuću u višem stepenu . Iz tog razloga i pravim upravljač jer bih mogao onda voziti većom brzinom bez bojaznosti da ću iseći kukuruz . Jedino je možda krug okretanja veći , ali i to se rešava kočenjem jednog točka.

KIKI:

Ovako izgleda moj špartač Olt. Ova trouglasta poluga koja se vidi se kači jednim klinom na traktor, da bi mogao da dižeš i spuštaš. Na traktoru imam dva vinkla (kao za vuču) izmedju kojih se ubaci ta poluga i stavi klin (bolcna).
ndpp8x.jpg

xfx1kz.jpg

f20ad1.jpg

da se pohvalim kupljen oltov kultivator novi tip star desetak godina a uopšte nije radio uzeo sam ga u pola cene momak nezna kako se kreću pa prodaje onako odoka

Vrlo interesantno resenje, ali da li bi to moglo da radi(ti rotirajuci elementi) da je malo bolju sklop repe? Takodje mi nije jasno kako uspeva da odrzava pravac i zadnjim i prednjim kultivatorom, ako koriguje pravac prednjim tockovima, zadnji kultivator se zanosi i obrnuto? Ali sve u svemu, mislim da nema coveka koji ne bi voleo ovaj nivo tehnike u svojoj njivi :osmeh:

Vrlo interesantno resenje, ali da li bi to moglo da radi(ti rotirajuci elementi) da je malo bolju sklop repe? Takodje mi nije jasno kako uspeva da odrzava pravac i zadnjim i prednjim kultivatorom, ako koriguje pravac prednjim tockovima, zadnji kultivator se zanosi i obrnuto? Ali sve u svemu, mislim da nema coveka koji ne bi voleo ovaj nivo tehnike u svojoj njivi :osmeh:
mislim da bi mogao da radi ako je gušći sklop jer on ima na monitoru obeleženu biljku u ovom slučaju repa na osnovu kojeg pomoću hidromotora radi tako da mu ne smeta sklop jer vidi se da gde nema repe on samo piše bez rotiranja

Po meni je taj snimak po malo bezveze, jer koliko on to ide sporo a koliko goriva potrosi na kardane.....?
Nije ovo za Srbe :)

Pretpostavljam da se potrošnja se ovde kompenzuje uštedom na hemiji koja izostaje jer su ovo pametne mašine i rade kultivaciju i u samom redu. Svaku bateriju mora da kontroliše elektronika i kad ona uoči biljku tu sklanja nož (motiku). Samo, ne znam kako bi funkcionisalo to sve u prljavoj njivi, da li bi se onda kompjuter zbunio šta je gajena biljka a šta korov, pošto verovatno biljke raspoznaje po promeni boje u odnosu na zemlju i možda i po obliku. Ali i korovi su često sličnih gabarita a isto zeleni i ja mislim da bi se tu cela mašina jako zbunila.

Gledao sam na jednom od prošlih SPIT-ova da je poljoprivredni fakultet napravio prototipove pametne sejačice i kultivatora ali ne znam koliko je to otišlo dalje od projekta. Koliko sam tada video, imali su jako velikih problema da uopšte i pokrenu taj kultivator a ne sećam se sad kako se pokazao u radu (najverovatnije da nisam ni video kako radi).

te mašine se uglavnom koriste u organskoj proizvodnji i ako neko neželi da prska

Jel tu "pilot" trci za spartacem:haha:?salim se. Odlican je i ja bih takav da kupim ako nadjem,kolko::novac::

Nazad
Vrh