Kulinarska biblioteka

Danas mama slavila rođendan, a kako je prasetina već postala pomalo neinteresantna..
Riba u rašljama..

Uploaded with ImageShack.us

Večeras razmišljam o sremskim slugama*.
Ovaj pojam NIJE poznat u slobodnom Podrinju !!!
___

Ponukan lošim iskustvom, odlučio sam da napišem
Jelovnik sremskih sluga.

Ovako izgleda Jelovnik sluge u Sremu:
Doručak - parče proje
Ručak - ŠTA ostane od ručka gazde
Večera - nema.

Spavanje je među svinjama, u slami.
___

* Života mi, NISAM očekivao da ću u bogatom Sremu videti ovakvu sirotinju i eksploataciju i videti čoveka koji spava u oboru među svinjama !?

ZAR SMO OSLEPELI ZA POTREBE BLIŽNJIH ?

Video sam sluge u slavnom Sremu.
Ćutao sam do večeras.

Da li neko može da opovrgne iskaz da seoski sluga spava, usred bogatog Srema, u slami, posred svinja, u Belegišu ?

Nastavite da pišete pripovesti, ali...
MANTE SE zaj....cija i praznih glagoljanja !!! BRE !!!

Moguće je to za slugu, ali treba da imaš na umu da su "sluge" po seoskim kućama uglavnom ljudi koji su sve što su imali već propili, pa sad im je samo takav način života preostao.

Branko je napisao(la):
Moguće je to za slugu, ali treba da imaš na umu da su "sluge" po seoskim kućama uglavnom ljudi koji su sve što su imali već propili, pa sad im je samo takav način života preostao.

Hvala, poštovani Branko, na umerenom sagledavanju problema seoskih sluga.

Smatram da je naš Web sajt PoljoInfo.com pristupačan za pisanje svakodnevnih, nimalo prijatnih, Tema.
Zato je i posećen naš Internet portal !!!
:sreca:

U sećanjima Srba i ostalih Balkanaca, Čovek se cenio po porodičnim i ličnim zaslugama.

S.A.R.S. - Budim se (feat. Sky Wikluh)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e6rswRefV5Y[/youtube]

PRAVI KONOBAR and DJ TRAŽI SE DECENIJAMA

~ Sky Wikluh

Kengur je napisao(la):
Veliki Kengur se vratio.... ponovo cemo nesto lepo za klopu da pravimo... samo da se aklimatizujem :ppozdrav:
Bibliotekar je napisao(la):
Rep od kengura koristi se za pripremu supe za ishranu ljudi, a ostatak tela za ishranu pasa i ostalih ljubimaca.

Dobro nam se vratio :ppozdrav:

:haha: :haha: :haha:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VCCrG3968o8&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bjb4epuRFIM&feature=related[/youtube]

О мешењу резанаца, флекица, пантлика, гркљанчића:
На 6 особа узима се обично 35 центилитара брашна. Замеси брашно са 2 цела јајета и осоли га, ово тесто не сме здраво тврдо бити, развиј оклагијом добивено тесто на танко, пусти да мало провене и сеци га у резанце, флекице, пантлике и т. д.
Овако се исто поступа, кад месиш тесто за гркљанчиће, само не пуштај да провене, но сеци одмах на велике флекице и прави справом гркљанчиће. Сад има за тај посао готових дрвених справа, ал где их не би било добро је и обично вретено, око ког се увијају гркљанчићи преко парчета брда из разбоја.

Nastavlja se pripovetka...

Posvećeno časnom Deda Lali :ppozdrav:

Citam malocas neku temu tipa nesto vezano za kajmak i jedan clan spomenuo,vruc hleba namazan kajmakom,a meni na samu pomisao krene voda na usta....Ja licno volim nasu staru narodnu kuhinju,spremanje u zemljanim posudama i sve sto ide uz to....
Evo ja otvorio temu da malo i o tome diskutujemo,postavljajte recepte,dajte predloge,odajte male tajne kulinarstva :haha: :haha:
pozeljne su i fotograije naravno...
Meni je prababa spremala najbolju poparu na svetu,joj kad u nju dodam sih,ubijem se od jela,,,,pokusavala i baba i majka i rodjake neke,ali Slavkina popara je i dalje najbolja,a tek proja sa suvim rebarcima,kiseli kupus i pihtije posoljene lljutom tucanom paprikom,sarmice,pasulj,,,,al se nekad dobro jelo,bas!!! :cao: :cao: :cao: :bravo: :bravo:

Bibliotekar dodeljuje
Orden Kašike i viljuške II reda
sledećim članovima Foruma PoljoInfo.com:

Petar 90
Karalic
Peto 1
futurefarming
Kengur
Deda Lala

Nadam se da će ovo Internet odlikovanje ponukati nosioce časnog odličja da u narednom periodu pišu JOŠ lepše priloge Internet Forumu PoljoInfo.com

Zahvaljujem se u ime svih laureata za
Orden Kašike i viljuške II Reda.

Orden nam je dodelio Vitez od kutlace prvog reda , sa pozlacenom lentom od varjace, moj Pobratim , Dusan.N.Kovacevic, alijas Bibliotekar iz Loznice.

Nazad
Vrh