Kukuruzni adapter za kombajn

Zigler (dbf)isto uzeti u uzi izbor. Danas video jedan star 6 godina domacin prezadovoljan nosi ga sa Fendom a na njemu nema vidljivih tragova habanja. Najbrze sto je is so sa njim u vrsidbi bilo je 13 km/h sto Capelom nemozes ni u snu.

Ja imam Dbf a Zigler je otkupio teh.dokumentaciju prilikom stecaja I nastavio da proizvodi. Po mom misljenju Zigler je kvalitetnije odradjen of Tehnomaisa. Ja cekam jos da stigne preklopivi Dominoni u firmu sto ih uvozi I ondace pasti odluka.

Svaka Vam cast na tim brzinama preko 10km/h. Ja kad idem 4.5km/h budem prezadovoljan...

Zigler (dbf)isto uzeti u uzi izbor. Danas video jedan star 6 godina domacin prezadovoljan nosi ga sa Fendom a na njemu nema vidljivih tragova habanja. Najbrze sto je is so sa njim u vrsidbi bilo je 13 km/h sto Capelom nemozes ni u snu.
Ja sam gledao iz kabine capela sa 12km ali to je sviranje ku..u, ko brisač, malo je to prebrzo za praćenje a i tarupiranje nikakvo, stiže on to da provuče ali nije to posao.

Sale nemožeš porediti pri većoj brzini ta dva adaptera, a kako kaže Spajki 7-8 km je sasvim dovoljno.

Ja mislim da kome je kombaj neiskoriscen treba uzeti adapter sa vise redova. Nije resenje trcati po njivi pogotovu sa punim bunkerom

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Ono sto sam ja video u radu. 200-250ks kombajn 6 redi i polako. 250+ ks 8r. Imao sam i Gomselmash kombajn jedne godine od 360ks tu treba 12r heder da bi bio iskoristen.

Za 8 redova treba imati 300+ ks. Tada već sve na kombajnu može da isprati taj kapacitet.

U proslogodisnjim kukuruzima koji su rodili od 7 do 9 t/kj smo sa lexionom 440 koji je deklarisan sa 250 ks koje isporucuje na vrsalicu, ili 265 ks motora, isli smo sa potpuno novim Dominoniem od 7 do 9 km/h. Pri tim brzinama opterecenje motora se kretalo od 50-60% pa do 90%. Mnogo je zavisilo od hibrida i uslova samog tla. Sto je tlo bilo vlaznije trebalo je vise snage. Neki syngentin hibrid pri 7 t/kj i pri 7 km/ha je opterecivao kombajn oko 80 %. Uzasno se tesko radi, a nema bas neki prinos.
Prilikom voznje se najvise vodilo racuna na prikazani rastur vodeci racuna da on uvek ostane u granicama normalno. Za normalno smatram da posle zetve nema skoro ni jednog niknutog zrna. Pri ovim brzinama heder je odradjivao odlocan posao, nije bilo rastura, a iseckana masa je bila takva da su ljudi mogli da zaoru sa bilo kojim plugom.
Probali smo i brze od 10 km i ide on bez problema, ali onda ostaje pitanje kakva bi bila masa iza njega u ovakvoj godini.
Kad kukuruz bude rodio manje, recimo nekih 6 t/kj predpostavljam da ce dozvoliti i voznju za neki procenat brzu.

Nije sve ni u motoru samo. Igra dosta ulogu i br.slamotresa,broj sina na bubnju,da li ima pred bubanj ili ne itd.
Tačno, zato sam i napisao ono gore. Ne stavlja se 300ks na kombajn koji nosi 4,5m heder i koji ima bunker od 5000 litara i malu propusnu moć. Ubedljivo najlakše mi se krune DKC hibridi, bar po mom iskustvu.

Dali neko ima u okolini Subotice DOMONONI kukuruzni adapter?Kakve su vam iskustva?Kakvog su kvaliteta?Dali ste imali velikih kvarova?

Milovane koliko bude visina capova kad spustis adapter do zemlje da brijas
Sve zavisi od ugla kacenja. Ovaj moj adapter je bii na Case-u i tamo je radio fenomenalno,ja posle toga radio sa dominatorom 96 i tu je moglo dosta nisko da se uradi,e sad na megi je isto kacenje na i na 96 ali su vece prednje gume i onda se menja ugao i ne mogu da uradim tako nisko

Nazad
Vrh