Kukuruzni adapter za kombajn

Ista situacija i kod mene samo još nije za zamenu, beš adapter kad neradi posao preko 5 km/h.

Capelo sam quasar 2015 kupio star 2 godine za 21000e nista nismo pipnuli na njemu do sada,za suncokret je super a npr za kukuruz je spor 6-6.5km lepo ide sve preko nije to to ne može da isprati kapacitet kombajna.
Adapter star 10+godina kada remontuješ ureznicu i nareznicu spremiš pošto većina šrafova se pokida ,ja sam za to da se kupi što mlađi heder.

Тиби ево ти мало од преко избора.

Raspitujući se za adapter dolazim do informacije da svi noviji adapteri koji imaju pogon na lanac koji nije u nekom ulju ili zatvorenom kućištu imaju problem sa vekom trajanja tog lanca i lančanika. Kakva su vaša iskustva po tom pitanju, pogotovo kod ljudi koji rade brzinama oko 8 km/h ili većim? Koji je radni vek tih lanaca, 200-300-500ha ili manje?

Dominoni, Ziegler,Oroš tek na Cornadu ima zatvoren sistem. Imaju posudu sa uljem iz koje ulje kaplje ili kako vec radi taj sistem i podmazuje lanac. Da li je to dovoljno ili nije? Ja na starom Orošu imaj jednoredni lanac, koji pogoni 3 baterije ali bez roto sečke jer ona ima poseban pogon. 9 godina nisam menjao te lance a kombajn mi je dosao sa njima. Sečka mi cela dobija pogon preko dvorednog lanca i njega sam menjao na 5 godina. Radna brzina izmedju 5-7 km/h.

Pitas da li tražiti adapter kome su pogonski lanac/lanci i lančanici u uljnom kupatilu?
Radi posao i posuda sa uljem ako svakoga dana pustiš da se podmaže lanac, produži mu se vek drastično.

Capello 5 redi . Adapter napravio 500 ha . S tim da je na clasuu bio prespor , a na deutzu još sporiji . Sve je bilo jasno kad smo vidjeli prijenos tj zupčanike . Promijenjeni zupčanik . Odradio sezonu bez problema .

c3937d70be9eb247a5308c0c4765168f.jpg

0797f1c8c2600ca564046b6564bb6399.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene na Capello sestoredni uradio je oko 500kj kukuruza i suncokreta za dve godine, nikad podmazan, sto se moze i videti da se sija. Koliko ce jos da izdrzi videcemo, u pitanju je marka Shwartz.
54083a774924fc261084d6aae538b772.jpg

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока

Čim se greje on nemože
Pitas da li tražiti adapter kome su pogonski lanac/lanci i lančanici u uljnom kupatilu?
Radi posao i posuda sa uljem ako svakoga dana pustiš da se podmaže lanac, produži mu se vek drastično.
Kod mene na 4 reda olimaku ima mali rezervoar za ulje (1-2lit) i slavina za puštanje ulja i podešavanja protoka, kad počnem da radim na njivi pustim slavinu i on kaplje po lancu i tako ga podmaziva i sprečava pregrevanje a hoće da se pregreje (ako radi na suvo) pošto pokreće ceo adapter (nož na nož i roto sečka) 1 lanac.

Kod mene je podmazivanje pogonskih lanaca preko ulja iz lonceta,kada se rasklopi stisne kao neko dugme i pusta ulje na cetku,jacina se steluje,ulje koristim Lancol Bell,ide nema problema.

Evo nekih slika, inače bih ga menjao za 5 redi zbog širine gaza kombaja samo sumnjam da ću naći u ovakvom stanju kao moj.
Њему би одговарао неки 6. адаптер, мало је и пет реди, штета да се 200кс не упосли како ваља са одговарајућим учинком...

Иначе одлично изгелда зелени а и олимак(y)

Nazad
Vrh