Kukuruzni adapter za kombajn

Tačno Nikola. Moj kombajn moze da nosi 8 redova ali cu onda imati problem sa bunkerom a i ovako dovoljno gazimo njive. Sa šestorednim adapterom napravim krug na njivi od 500m dužine, sa osmorednim to ne bi bilo moguće. U bunker mi staje do 7500kg kukuruza . To je najviše što sam ispraznio kujuruza sa 12,5% vlage u jednu prikolicu i poslao na vagu.

Da to je vauu,posle kad se upegla njiva radi i Bos pumpa punim kapacitetom.

Kod mene je 8000lit bunker pa puta nekih 750-830kg pa toliko kg stane,6 redi adapter 2014 nisam mogao da obidjem krug na pravoj duzi,a kuruzi sa obe strane,msm morao sam da izadjem ali je bilo kao na onom snimku kad onaj Case iskipuje po jednoosovinke u adapter.
E sad zamisli da je duza jos njiva.

Jbg bratski kod mene moze ali niko nije ocekivao toliki rod,vec kod Spajica na tu duzinu mozes kako hoces isti **greška,u problemu si.

Aha može, može.A kada ti pošalju kamion pa kipuješ u kadu ili komercijalku?Hoće on ići po njivi i pratiti kombajn?

Pa kupi pretovarnu prikolicu pa radi sa njom pratnju kada ti na njivu salju kamione...sta da ti kazem drugo...Vama da covek moze da kupi i Leksiona 7900 sa 18000l bunkerom vi bi mu nasli manu jer je nedovoljno velik isti pa ne moze da izdaje sa prikladnim adapterom...

Pa kupi pretovarnu prikolicu pa radi sa njom pratnju kada ti na njivu salju kamione...sta da ti kazem drugo...Vama da covek moze da kupi i Leksiona 7900 sa 18000l bunkerom vi bi mu nasli manu jer je nedovoljno velik isti pa ne moze da izdaje sa prikladnim adapterom...
Uuuu taj mi ne treba. Nov kombajn pa ima sto maligana... Te neće da otvori lulu, te neće da kipuje, te neće da spusti adapter... fala bato, jašim ja mog MF-a jos koju godinu pa onda zamena. Sada ima oko 4500 radnih sati.

Galicije polako, tek ti je dopao šaka čestit kombajn, kada se ispraksaš kroz par godina po lepim i suvim pa po kišnim i blatnjavim jesenjim uslovima, javi nas se, čisto da nas podsetiš kako se rade neke stvari.

Galicije polako, tek ti je dopao šaka čestit kombajn, kada se ispraksaš kroz par godina po lepim i suvim pa po kišnim i blatnjavim jesenjim uslovima, javi nas se, čisto da nas podsetiš kako se rade neke stvari.
Nema potrebe za takvim tonom. To sto nisam imao cestit kombajn, ne znaci da sa istim nisam radio, kao ispomoc, a i terao sam te cestite kombajne kada je bilo potrebe urpavo sa vecim adapterima. Dovijali smo se na takvim njivama na sto nacina....

Ljudi jelenko 9640 sa bunkerom od 8000 l radi sa adapterom od 8 redi .Pa valda je bolje da kombajn radi tj. bude iskoristen max sa 8 redi nego da se vija po njivi i laufa sa 6 redi.Jel njiva dugacka -preseci je kako bi mogao izaci na kraj

Meni radi komšija sa Z 142 i ja na putu spavam na fergi i čekam da obiđe koji krug i da dođe i kipuje?

Sa 5 redi ćeš moći da obiđeš krug do 500m dužine i ne moraš ubacivati 3 klip za dizanje.
Ja sam mislio da mu pravim nadogradnju do 6000l jer imam njiva duzih od 600m a tu nema sanse da izadje u jednom krugu (prvom, ako budu i kod komsija isto kukuruzi). Problem je sto se mora izdizati transporter za nekih 30cm, a ne samo limovi, a to je poprilican posao pa sam odustao od toga bar za sada...

Meni je prosle godine na duz od 380m na svaki krug palio 70%,a bunker je 6200L. Na takav rod mega 208 je mogla knap 2 kruga a 204 1 krug

Nazad
Vrh