Kukuruzni adapter za kombajn

Da me ne shvatiš pogrešno.Videćeš i sam, reći će ti se samo.Takođe sam špekulisao kod kupovine adaptera jer nisam imao dovoljno keša da uzmem adapter novije generacije koji trpi velike brzine a od mase pravi silažu već sam morao da kupim adapter u okviru da kažem skromnog budžeta.Za čestit i pristojan adapter koji ima odgovarajuće kačenje, pogon, instalacije za moj kombajn i koji nije ubijen i uništen a sa razmakom na 70 cm trebao sam da izdvojim sumu koju sam dao za kombajn 20k+ evra što nisam mogao a ni hteo.Za manje novca bilo je svega, levih marki, bez roto sečki, bez originalnih kačenja, potrošenih, bez pogona, većina na 75 i 80 cm razmaka.Za neke ne bih dao ni prebijene pare na kg ali su ih prodavci cenili kao suvo zlato.

Kolko je širok taj kombajn da mora baš sklopljivi? Fiksne može da se nađu za te pare u dosta dobrom stanju.
Sta ce sa fiksnim, da ne izlazi na put? Dva puta kad plati kaznu izaci ce ga sklopivi dzabe...Neko je pisao u temi o kombajnima da je saobracajac cekao da stane na put sa zakacenim zitnim hederom da bi ga pisao...

Pa ni ne treba policija da ti pravi problem. Fiksni 6-redni adapter je širok oko 4,1m. Svakom ko ga nosi ispred sebe je jasno kakav cirkus može da se desi, pogotovo noću.
Baš iz tog razloga je moj adapter na prodaju.

zitni adapter 5,4 metara sklopivi,kapija 4metra sa stubovima 1x1metar iz 1929 godine nema pomeranja,odluka doneta kao i za claasa samo je pitanje koja marka adaptera i koji nacin skidanja kultura ima naj manje rastura,da imam para kupio bi novi,da imam znanja za remont ,imam, da sam nesto lepo napravio jesam(rakovica 135 turbo) da znam da popravim menjac na belorusu znam(belorus 82 remont menjaca) da sam se trudio da sa Vama podelim svoje znanje ,jesam,da usput se bavim stolarijom bavim se ,profil na instagramu interiordesign_totan ,prosto iskreno pitanje: Vasa iskustva. Prijatelj mi je otao bez dozvole na tri meseca zbog van gabaritnog prevoza

Tibi, koji adapter misliš da će ti se uklopiti u taj budžet? Ozbiljan remont na šestorednom adapteru (svi lezajevi, lanci, noževi na otkidačkim valjcima, sečka, i bez pogonskih osovina i spojki izmedju baterija) u delovima će koštati minimalno 2600-2800 eur. Ako uzmeš adapter koji nema izmenjive noževe na valjcima već moraš menjati cele valjke ta cifra ide ihaj na gore. Naravno svaki polovan je mačka u džaku. Nikad ne znaš na kakva ćeš kućišta naići kada ga rasklopis. Ako su i ona pohabana da ležajevi ne stoje u njima kako treba onda si tek naderao. Ja sam mog fiksnog 6-rednog Oroša remontovao pre dve godine pa me je izašao oko 2500 eur. Naravno, sami sve radimo.Ako bude 50%povracaja ove godine na adaptere onda je suludo uzimati polovan i remontovati ga, naravno ako bude povraćaja. Pravu stvar su uradili ljudi koji su prosle godine to iskoristili.

Pa ni ne treba policija da ti pravi problem. Fiksni 6-redni adapter je širok oko 4,1m. Svakom ko ga nosi ispred sebe je jasno kakav cirkus može da se desi, pogotovo noću.
Baš iz tog razloga je moj adapter na prodaju.
Moj zmajev 4 reda je 3,4m jel moguće da su tako uklopili te novije da je 6 redova samo 70cm širi?

Spajki, poenta mog pitanja je da mi Vi odgovorite kako ste zadovoljni sa vasim Orosem,kako skida suncokret ili tako nesto pa jos ako ste u mogucnosti da postavite sliku bio bi prezadovoljan,koje su mu mane,sta vas nervira,koje ste probleme imali

Primer 1: imam capelo 946,placen 8900,"96 godiste,lepo radi kukuruz,nije bas dobar za suncokret,secka vredi sve pare
Primer 2:geringof "00, za kukuruz brutalan,suncokret katastrofa,lepo melje stabljiku ja zadovoljan Primer 3:kupio sam claas multimaster,95,platio 7500,pipnuo nista nisam,ja zadovoljan evo slike,oklagije sa strane vrede,ne vrede primer 4:Moj fantini sa seckom ispod samih valjaka vredi svaku paru(8500eupa),suncokret skoro da ne prosipa evo slike secke i valjaka Primer 5: Ja sam zadovoljan sa DBF placen tolko,godiste to,promenio sam to kostalo tolko,tri slike od mene,obrati paznju kad kupujes na to i to Znam koji je najbolji auto,nov auto,ali mi je skup pa vozim polovnog Maseratija ali sta cu.Salim se naravno :)Sve sto sam napisao je formalnog karaktera ne uzimajte zdravo za gotovo,samo trazim Vase misljenje o Vasim adapterima,koji kostaju do 10000.Kad budem kupio adapter otvoricu temu samo o tom modelu i sve detaljno slikao sa kratkim opisom pa ce mo na kraju zajedno podvuci crtu ::prica:: :ppozdrav::) verovatno ce nekom nesto nekad VREDETI.Pa zar nije prosto pitanje?

Poslednja izmena:
Evo iz iskustva, stariji Capello Quasar je sporiji i lošije usitnjava masu, novi tip Capello Quasara je brži i odlično radi, lepo usitnjava masu. Novi tip je težak je oko 2200 kg... Istu dilemu sam imao pre par godina, gledao svašta i na kraju uzeo nov. Za svakakva groblja traže basnoslovne cifre, zglavan fiksni Capello Quasar stariji tip nisi mogao naći ispod 15.000e. Claas Conspeed dobar je bio preko 20.000e ako ne i više...

Mi kupili Olimac Drago 6 reda sklopivi,2004godina zaa ravnih 10.000e,redovi 75cm..
Pobrao sam oko 100ha sa njime,i nekim čudom jedini ulog je bio 1 uvlačni lanac,ostalo nismo pipnuli..
Takvu kupovinu rabljenog više neču imati nikad...

Ja imam fiksni Oroš. Adapter je ekstra dobar, sečka koja mu je namontirana pozadi ne odradjuje dobar posao pri većoj brzini. Pri manjoj brzini mi je kombajn neiskoristen. Prodajem ga jer mi treba sklopivi adapter koji će moći da isprati kapacitet kombajna.

Nazad
Vrh