nesa1 kod mojih krava holstajn, one recimo zp 704 u silazi vrlo slabo jedu a recimo pionir sve pojedu bez problema,e sad ja se raspitao kod ljudi u okolini koji cuvaju simentalca, kazu da njihove krave ne biraju.... i dosao sam do zakljucka da je istina ono sto kazu da je recimo zp 704 ljuta kukuruzovina pa je krave slabije jedu, e sad mozda je to razlog koji utice na moje krave, pa me zanima jel ko sejao neke hibride koji vole holstajn krave??
- - - - - - - - - -
cika_jova listao sam ceo forum punih dva ipo sata hehehe oci mi ispadose pored ekrana, ovako uglavnom siliramkad je kukuruz malo podgoreo ovako: sejao sam ga 26aprila prosle godine a silirao zbog suse 29 avgusta, inace klip je imao negde-negde a to sto ga je imalo uglavnom je bio 2/3 zrelo zrno... inace silirao sam na visi od 25 cm
, a pazi sad kad sam sejao pionir jednu njivu silirao kad je bio zelen i klip nije bio zreo, a drugu njivu sam silirao kad je klip bio skoro u potpunosti zreo a stablo kukuruza zuto,tj suvo i krave su ga jele za zadovoljstvom, e sad meni je problem sto ovde na jugu b23 navise dostize visinu od 180cm, a meni treba nesto sto holstajn krave isto tako vole, a da necu trcati od njive do njive i silirati 7 prikolica, ako me razumes >: Д
- - - - - - - - - -
cika_jova listao sam ceo forum punih dva ipo sata hehehe oci mi ispadose pored ekrana, ovako uglavnom siliramkad je kukuruz malo podgoreo ovako: sejao sam ga 26aprila prosle godine a silirao zbog suse 29 avgusta, inace klip je imao negde-negde a to sto ga je imalo uglavnom je bio 2/3 zrelo zrno... inace silirao sam na visi od 25 cm