Kukuruzna silaža

Pocetkom novembra uradjena silaza od postrnih kukuruza 6 prikolica i utabana na mestu gde ce mi na prolece smetati ,tako da sam 14.12. otvorio nju da se prvo potrosi.
Ovu stariju sam poslednji zasek dobro poprskao sircetom, vratio najlon i zadihtovao koliko je moglo i imao srece da budu koliko-toliko hladni dani.

Ja imam jednu jamu podalje od kuce, jel bi smelo to da se premesti u drugu sad, ponovo upegla i pokrije?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Mislim da bi to bilo tesko izvodljivo komso.
Prevelika kolicina silaze bi dosla u kontakt sa vazduhom i to bi garant pokrenulo naknadno vrenje.

Toga se i ja plasim...
Preteravacu u prikolici za dva dana pa sve tako

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Silaza od potpuno suvog i zrelog kukuruza
50d1afb320f1ee8eb6fea78da9d5d746.jpg
ce50859fa688e5ddc9fb5a66d5fc17d8.jpg
c552f33aa41e19d72e5dce5bef989c4d.jpg

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk

Lepo izgleda, samo je pitanje njene svarljivosti. Mislim da za neku visoku proizvodnju kod krava ima ograničenu upotrebu.

Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka

Lepo izgleda, samo je pitanje njene svarljivosti. Mislim da za neku visoku proizvodnju kod krava ima ograničenu upotrebu.

Mislim da je bolje nego balirana kukuruzovina
Lepo mirise,rado je jedu a sto se tice neke velike proizvodnje to ni nejurim
Cilj je da prezivi stado do nove hrane
Kakva godina takva i proizvodnja
Na 16 krava 320 litara je trenutna proizvodnja
Ja sam generalno zadovoljan

Definitivno je bolja nego balirana kukurzovina, tu nema spora. Otkud da nisi stigao da uradiš na vreme silažu? Koliko se sećam imaš samohodni silokombajn, za taj broj grla za njega je to igračka da se napravi.

Kombajn kad ode iz dvorista nevraca se ceo mesec,ide iz sela u selo i tek kad sve zavrsi ide kuci
To je ostao neki pionirov ogled i postrna setva na raz
Ogled nisu hteli da skidaju kad sam radio moje bilo im rano a kad sam dosao kasno

Poslednja izmena:
Koji hibrid ili koji fao biste posejali sutra, a da parira već posejanom na istoj parceli? 12 redova starog semena loše niklo dok je LG 31.621 sejan 26.04. sad u trećem listu..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Nazad
Vrh