Marko98
Član
Ja tovim godisnje 30-40 junadi a silazu ne radi i ne planiram, nisam ni 2017. radio kad nije bilo ni tona zrna po hektaru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
2018. Sam imao prosečan prinos od 14,5 tona po ha i prodao sam kukuruz po ceni od čini mi se 16,5 -17 din. Merio sam sa vagom prinos silaže od oko 45-47tona. Oko 5,5-6 dinOk, ja drugačije računam. Uloženo, plus troškovi rada i siliranja podeljeno sa prinosom, to je prizvodna cena, koliko je mene koštalo. A to šta bih mogao sa tom njivom, kukuruzom i svojim životom, to je neka druga računica. Sad sam u ovoj priči i bez silaže nema dobrog ni jeftinog obroka.
Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka
Majku, al te krenulo sa točkovima.. Jel ima neka da se nije pribušila...Evo jednog snimka ovogodisnjeg siliranja.
Ma gume ni ne racunam kolko sam imao kvarova zadnjih mesec danaMajku, al te krenulo sa točkovima.. Jel ima neka da se nije pribušila...
Zato što je otpad besplatan iz Frikoma. Moj poznanik kamionom vuče i time hrani krave, ima i boranije i šećerca i mislim da ima i graška.Moze da se napravi silaza od njega jedino mora neki inakulant.Kod nas vuku odpad od secerca iz frikoma pa od toga prave silazu
Friglo ima daleko veće površine pod šećercem u odnosu na Frikom, još 700 hektara im je ostalo da beru. Nek sa hektara donesu 500kg lišća, imaće 350 tona stočne hrane za bacanje.Za Friglo ne znam, za Frikom tvrdim 100% poznanik ima oko 30-40 krava a nema jutro svoje zemlje, već krave su mu stalno na ispaši plus svojim kamionom što dovlači otpad iz Frikoma iz Bečeja.