Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega, zadovoljavajuci hibrid, po principu, koliko mi das, on ti vrati, imao sam ga ove godine samo jednu s.j. posejao ga pored jos nekih hibrida. U pocetku sam ga psovao kad god sam ga video, nikakav nije bio, dok na kraju je ipak obelio obraz. Prijatelj se kune u njega i stvarno mu je extra bio, ali bilo je i osoke..Zanima me necije iskustvo sa kws Mikado kukuruzom,kakv je za silazu?
Jel ima malo jaci miris? Davaj im po kasiku ispred svake krave..Secena je kada treba, krave je jedu ali imam dve jedna jede ali nerado a druga je nece, pa rekoh da nije malo vise kisela pa da zbog toga nece proslu su jele bez problema. Kolko bi trebao da ubacim krede?
Послато са GSmart Roma R2 уз помоћ Тапатока
Aaaa i moja jedna jama koju sam poslednju radio je identicna takva, iz prva sam se plasio da je stoka nece hteti, medjutim, ona je veoma rado jede i ima rezultate u smislu sita, debela i pune kante mleka..Do sad nisam imao tako suhu silazu, kukuruz bio "potpaljen" kod siliranja , teze se gazilo, stoka dobro jede , vidi se da je silaza puno laksa i kod izuzimanja ne otkidaju se onako u grudama vec bude sva rastresena, nisam nasao unutra ni komadic pokvaren osim kraj zida gore gdje je folija, sto se desava uvjek, koristio inokulante.
Ja bih ga sejao na luceristu gde je baceno i 150kg/ha map-a plus bi iso jedno 200-250kg uree ,mislio sam ga sejati na 21,5...Na koliko si ga ti sejao jel bolji od as 160 ili je losiji?Kolega, zadovoljavajuci hibrid, po principu, koliko mi das, on ti vrati, imao sam ga ove godine samo jednu s.j. posejao ga pored jos nekih hibrida. U pocetku sam ga psovao kad god sam ga video, nikakav nije bio, dok na kraju je ipak obelio obraz. Prijatelj se kune u njega i stvarno mu je extra bio, ali bilo je i osoke..
Mislim da se ne bih slozio s tobom,jer sam ove godine radio na dve meste silazu gde je iso samohodni i posle kod mene gde smo radili traktorskim kombajnom,ako se lepo upravlja lulom traktorski kombajn mnogo vise nabije silazu jer sporije puni prikolicu i kada uperis u jedno mesto lulu dosta puta izbaci tu masu,dok kod samohodnog je drugacije,...Samohodni brze i vise izbacuje masu koja cas ispuni prikolicu i krajevi gde se masa prakticno kotrlja od vrha ostaju ne sabijeni...Znam da su ovi moji u selu pordavali jedne godine farmi koja je tek otvorena i silirali su po kisi da bude teza a vagala je oko 3t na 5 kubika nravno neko na prikolici da gazi posto je bila podaleko. Mislim da u normalnoj eto tvoj primjer 6 kubika ima minimalno 3 t onako nabacane samo kombajem al opet zavisi da li je samohodni ili ovaj traktorski, jer po snimcima mi se cini da samohodni dosta vise sabijaju masu od ovih traktorskih :/