Kukuruz 2025

Луле, то је реалност уназад пар година а треба рачунати и наредних пар година. Хиперпродуктивни хибриди ће да извуку ствар. Кад буде година са нормалним временским приликама. Само је треба дочекати и решено.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
ma neznam sta je realnost jer samo jedna iole normalna kisa u junu i to od 5l da je prekinula ono pecenje(pa i pocetak jula) bilo bi lagano 4-5t

znam jer su neki dobili samo toliko i zaista kuruzi,nisu rekord da se razumemo ali bice sasvim ok prinos

opet ovo sto slusam u poslednjih mesec dana sto se tice proleca i novih kukuruza,to ce biti dabakl epskih razmera koliko ga nece biti na njivama

Kod mene je dosta biljaka prelomljeno, ne počupano, ne povaljano nego prelomljena stabljika na pola.To nisam doživeo do sada, sve je Pioneer u pitanju.
Za sledeću godinu nisam siguran da ću im dati šansu.

Ja sam obilazio dosta kukuruza kod mene i prijatelja. Kod mene je dkc a on ima kws. Potez zemlje isti,sejano istog dana i kolicina djubra priblizna. Na oko je mnogo bolji kws. I sto se tice klipa a i zelene mase. Ima i dkc klipove ali ima dosta bez klipa. Videcemo kad udje kombajn. Kod njega je hipolito i kasmir a kod mene 5075 i 5182

Sent from my iPhone using Tapatalk

Takodje i kod mene kasmir svaka biljka ima klip i na oko je veci nego dkc, dok pionner nema vise od 40% zrna na klipu, definitivno završava kod mene, sto se tice ultra hibrida Pinki duo bolji je od blasona takodje i ns 5041 nije los imao je dobru oplodnju ove godine

Nazad
Vrh