Kukuruz 2025

Nisam slikao metlice od kukuruza nisu se lepo ni otvorile, izgorele od sunca.

Visina neki, prosek rame/grudi.185 sam visok.

Nisam slikao metlice od kukuruza nisu se lepo ni otvorile, izgorele od sunca.

Visina neki, prosek rame/grudi.185 sam visok.
Baš sam hteo da pitam koji je tu razmak između biljaka. Deluje mi poprilično retko a i dosta mali mi kukuruz deluje na slikama.
Mislim da tu fali npk đubriva, čim je on tako mali ostao, nije to od sunca.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ima djubriva, redovno djubreno.

NPK zaoran jesenas, razmak 23 olt mehanicka, zamenjen onaj mehanizam u sanducetu.Dobro nekad baci 25... Znate da nije precizna.

Uhvatila ga visoke temperature, ostao nizak.Izbacila metlicu isto na vrucine.

A koliko moze da nacuri ako su npr klipovi kao kod miksana i da ima 80% stabljika sa klipom?
I eto poredjenja radi kod mirmag ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da je jun bio normalan kukuruz bi bio pobednik ove godine. Ne bi puno zavisio od kise u avgustu. Ovako ce bas biti muka izabrati hibrid za iducu godinu.
Imam ogled Pionira i ogled Suflet hibrida. Oba ogleda su na ne bas sjajnoj zemlji i za sad se nekako drze. Nije sjajno, al deluje da nece biti bas katastrofalno. DKC 5075 imam u redovnoj proizvodnji kao i 0710. Ono sto je karaktereistika za ovu godinu je da gotovo ni jedan klip 710 nema oplodjen vrsni deo. Zadnjih 15% je bez zrna. 5075 mi se cini stabilniji, ali je prosle godine na istoj njivi bio malo losiji od 710.
Svaka godina prvi razred.
Znači ipak je jun malo bitniji:unsure:, pa da je još bilo i zimske rezerve;) jujuju di bi nam kraj bio ali no.

Vec se moze nesto zakljuciti za ovu godinu. Ovde je definitivno sto kasnija sjetva to bolje . Drugo naravno a najvaznije tip zemlje. Imamo ovde jako specificnih tipova zemlje . Propusnih i nepropusnih koje imaju debeli sloj gline pa ilovace ispod obradivog sloja . Veliki problemi u nicanju kad je kisovito , kukuruz u pocetku slabo napreduje , prvi krene da se ufitilji ali nekako nemoze da krepa totalno . Moze covinjati jako dugo i cekati kisu .Ove godine mi zbog mnoogo kise u aprilu i maju nicao dugo i u etapama ,dok se probije iz kore ,i tako.
Ovako izgledalo u maju , drugoj polovini.
A ovako danas

Ovo jeste kasnije navodnjavano malo , ali kod komsija je i bolje stanje a nije navodnjavano.
Bice dok stignem jos zanimljivijih snimaka gdje se vidi brutalna razlika izmedju pijeska i gline u ranijoj sjetvi .

Nazad
Vrh