Lala iz Banata
Član
Kod nas nisu ni za k.... koja god setva bila.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Otprilike isto stanje i kod mene,na lošijim nekako bolji,na repici najbolji na suncokretu najgori.Ove godine to nije bas tako, kod mene je bas kontra da je sad na losijoj zemlji bolji kukuruz dok na extra zemlji skoro 0
Izgleda da Pioniri koji imaju broj 9 su skloni padanju i krivljenju!!...Kod mene je 0900 katastrofa iskrivljen(labudov vrat) a 9911 malo manje...Moj P9944 ,ili tako neka oznaka ,80% nakrivljen i polegao,kako gde,a ima gde se sav osusio ,nadam se da toga nema mnogo po parcelama...
Da,malo@BARBULA da li ti kukuruzi kasne sa razvojem u odnosu na one kojima je sunce dosputno ceo dan?
Pioniri iz te familije 99, trebalo bi da se izbegavaju u najširem luku mogućem !Izgleda da Pioniri koji imaju broj 9 su skloni padanju i krivljenju!!...Kod mene je 0900 katastrofa iskrivljen(labudov vrat) a 9911 malo manje...
Kada i ako mlake celog leta budu plivale, kanali puni vode tokom cele godine, pitaću te o dobrom rodu kukuruza. Da ima zimske vlage, koje usput apsolutno nema, julska kiša bi kukuruzu došla kao osveženje, da malo spere prašinu.Moja teorija za dobar prinos kukuruza je samo i samo dobra kisa u JUNU. Nema tu zimska vlaga sta da trazi. Kad zasusi to je kraj pa i da napada 2m snega NIŠTA. Sve ostalo moze i ne mora. U julu i avgustu i bude nekog padanja i on to iskoristi. Ali evo zasto ovo kazem. U maju kod mene je bilo dosta kise. Jun nista. Kukuruz je poterao klipove dok je bilo te vlage. Ja nisam uspeo do polovine juna da postavim za zalivanje. I krenuo prvog jula. Sad u njivi imam da klipovi izlaze iz komuse. Jer je dobio vlagu. I svi su dobri ali taj vrh ce biti los budjav crn i ostalo.
Dakle kad u junu ima dovoljno vlage on ce isterati dobru duzinu i komuse i klipa. Naravno da od sklopa zavisi i ta duzina. Ali ce svaki biti biti ok.
DAKLE JUN JUN I SAMO JUN
Gde si ranije da me branisMoja teorija za dobar prinos kukuruza je samo i samo dobra kisa u JUNU. Nema tu zimska vlaga sta da trazi. Kad zasusi to je kraj pa i da napada 2m snega NIŠTA. Sve ostalo moze i ne mora. U julu i avgustu i bude nekog padanja i on to iskoristi. Ali evo zasto ovo kazem. U maju kod mene je bilo dosta kise. Jun nista. Kukuruz je poterao klipove dok je bilo te vlage. Ja nisam uspeo do polovine juna da postavim za zalivanje. I krenuo prvog jula. Sad u njivi imam da klipovi izlaze iz komuse. Jer je dobio vlagu. I svi su dobri ali taj vrh ce biti los budjav crn i ostalo.
Dakle kad u junu ima dovoljno vlage on ce isterati dobru duzinu i komuse i klipa. Naravno da od sklopa zavisi i ta duzina. Ali ce svaki biti biti ok.
DAKLE JUN JUN I SAMO JUN