slobapatrola
Član
Kaze Dragan da je oplodnja trajala par dana .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koji je razlog?? Nije se oprasio ili nije uopste izbacio klip?? Ja se nadam posto sam malo kasnije sejao da je metlicenje i oprasivanje docekalo ovo zahladjenje.Sad sam bio da obiđem. Stanje još gore nego pre kiše. Neće zrna kod mene biti
Sigurno ima i do hibrida ali... Prvenstveno su to vremenski uslovi. Mi kada ovde napisemo KWS, NS, Pionir taj i taj nije izbacio klip ili se lose oplodio, neko sa istim hibridom u nekom drugom mestu ima normalno oprasivanje dal zbog mikroklime, dal zbog zemljista, dal zbog vremena setve, djubrenja. Da su vremenski uslovi umereni i sa makar nesto vise vlage u zemljistu SVUDA, tek tada bismo mogli reci ovaj hibrid nije ni za k ako se lose plodi. Lokalno, ljudi rade mikro-makro oglede, i mogu da se uvere da na njihovom zemljistu X hibrid ove godine bolje odoleva susi. Ali ce recimo, mozda, u normalnoj imati manji prinos od nekog sestog iz kontrole. Naravno, kakve su godine, to treba zanemariti i forsirati samo hibride koji se mogu izboriti sa ovim vremenskim ekstremima. Opet, niko ne garantuje da ce se ponoviti svi uslovi iz ove godine, pa mozda iz nekog razloga i taj "najbolji" podbaci jer... Nismo mogli posejati u isto vreme kad i ove godine. Itd, itd...koliko sam mogao da zakljucim iz citanja, kukuruzi koji isteraju metlicu a u nekom odredjenom periodu ako se ne pojavi klip tu nema nista?
Da li razlog moze biti nekvalitetno seme?