Kukuruz 2025

Matiću, kukuruz za ponos. Valda će biti i za prinos.

Ja imam sličan problem sa P0164. Jedan velik, pa dva mala, pa jedan srednji, pa jedan mali, pa jedan velik, pa par srednjih, pa par malih, pa par velikih i sve tako nejednako. Nije prskano na crno. Samo hirošima u šestom/sedmom listu, al' nejednak je bio i pre prskanja. Za razliku od Pionira, RWA Urbanix sav jednak i velik.
Посејао и ја 164 на 2 парцеле,брате љубичаст,црвен,мислим да не расти уопште.а нема корова,малтене .да га јеб..

Kod nas trenutno fali bar 300 l da bi bili na kakvom takvom minimumu.
Kukuruz nikako da krene od zime, tek malo u poslednjih par dana se trgao. Kako sad stvari stoje metlicenje nece biti pre 15.07.
Led koji je ubio ceo atar u kombinaciji sa hladnim vremenom i akutnim nedostatkom padavina nikako ne ide na ruke kukuruzu.

Da li jos neko od kolega ima problema ove godine sa DKC 5068, kod mene je nikao perfektno i od onda samo problemi, ima ga od 3 do 8 listova, a nicanje je bilo jednako i lepo. Da je do hemije onda bi mi sve njive bile oštećene posto je svugde bila ista agrotehnika, prskan je na crno sa medeyom i terbisom, jeste bilo vlazno i hladno ali opet ostale njive su mi uredu…. Da li je moguce da ga zeza hemija iz soje od prosle godine, prskali smo max51 i kasnije korum a godina je bila sušna?
Isti hibrid isti problem,probacu da zovem ovih dana ove iz Dkc da izadju na parcelu da vidimo sta ce da kazu.

Sent from my WP32_Pro using Tapatalk

Jedna dalja parcela od kuce, ovde je bilo vise grada.
Pre oko 7 dana ispartan sada je voda sve snela u ravnicu.
Sada mu najvise treba sunca
69b94b09b390216270fed78036908316.jpg
ffadeea03214f0d24594b67a0a4a3891.jpg
5b7369edfe9f0f14d295a740c6d5354d.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Zadnjih par godina su bas sranje, nikako nema neke sredine.
Sada ne ulazim vise u njega dok ne bude zadnji trenutak da moze da se sparta i da bacim An kroz spartac.

Radi li taj ciram posao i kako se nanosi molim da neko kaže.Komsija mora da preseva jednu parcelu a sad kad zadnji sejes to je pravi magnet za ptice??

Zadnjih par godina su bas sranje, nikako nema neke sredine.
Sada ne ulazim vise u njega dok ne bude zadnji trenutak da moze da se sparta i da bacim An kroz spartac.

Prođi plugom popreko ispod prevoja gde bujica kreće da dobija ubrzanje, za neke takve njive to je jedino rešenje jeste da je malo teže prelaziti traktorom ali ne vredi drugačije

Radi li taj ciram posao i kako se nanosi molim da neko kaže.Komsija mora da preseva jednu parcelu a sad kad zadnji sejes to je pravi magnet za ptice??
Ja sam neki dan uradio na 4 vrecice. Nemam mjesalicu a mrzilo me da idem kod kuma ,.U flasu od pola litra plasticnu sipao pola vruce vode i dosuo cirama , eto tolko da ostane prostor za muckanje . Dobro tresti ,lupkati ...Ta flasa je sa rasprskivacem ali bilo je pregusto . Rukavice gumene,maska,istresem jednu vrecicu na beton, posaram odozgo smjese ,cetvrtinu ,kako bilo , lopatica za smece i mijesaj. Izgleda nakon 5 minuta mijesanja solidno. Odma islo u vrecu i odma na njivu . Nije bilo nikakvih problema.

Nazad
Vrh