Kukuruz 2025

Da li jos neko od kolega ima problema ove godine sa DKC 5068, kod mene je nikao perfektno i od onda samo problemi, ima ga od 3 do 8 listova, a nicanje je bilo jednako i lepo. Da je do hemije onda bi mi sve njive bile oštećene posto je svugde bila ista agrotehnika, prskan je na crno sa medeyom i terbisom, jeste bilo vlazno i hladno ali opet ostale njive su mi uredu…. Da li je moguce da ga zeza hemija iz soje od prosle godine, prskali smo max51 i kasnije korum a godina je bila sušna?
Zeza ga energija.Uvaljano seme sa lošom energijom.Isti problem sam imao pre nekoliko godina,ali sa drugim hibridom.

Izgleda da je zavrsio DKC kod nas u njivama… nije za porediti ali imam izmedju ostalog i neki MAS 59k vec par godina, to čudo nas svaki put iznenadi porastom u startu, prosle god je bio jednak sa prinosom sa pionirom i kws-om…

Da li jos neko od kolega ima problema ove godine sa DKC 5068, kod mene je nikao perfektno i od onda samo problemi, ima ga od 3 do 8 listova, a nicanje je bilo jednako i lepo. Da je do hemije onda bi mi sve njive bile oštećene posto je svugde bila ista agrotehnika, prskan je na crno sa medeyom i terbisom, jeste bilo vlazno i hladno ali opet ostale njive su mi uredu…. Da li je moguce da ga zeza hemija iz soje od prosle godine, prskali smo max51 i kasnije korum a godina je bila sušna?
Ja imam sličan problem sa P0164. Jedan velik, pa dva mala, pa jedan srednji, pa jedan mali, pa jedan velik, pa par srednjih, pa par malih, pa par velikih i sve tako nejednako. Nije prskano na crno. Samo hirošima u šestom/sedmom listu, al' nejednak je bio i pre prskanja. Za razliku od Pionira, RWA Urbanix sav jednak i velik.

Peak uzmes i nema da mislis
sedmi list kukuruz dal nije kasno peak ?i ja imam jednu parcelu od 7l. a 7 -8 listova kukuruz prskan laudis 1l/l peak 5gr/l i terbis 0.5l/l i veci suncokret preziveo,resio sve korove osim veceg suncokreta,dal bi jos mogao 5gr/l ici peak,s obzirom da je kukuruz 7-8 list?dal je neko radio u toj fazi kukuruz?

Nazad
Vrh