Kukuruz 2025

Ima, ja sam nasao Diziram, 1500 din 1 kg. To je fungicid za voce, koji inace ima odlicno repelentno dejstvo na ptice.

Agrociram,Ziram,Fitociram,Diziram ....ima ih naziva mnogo,aktivna materij Ciram (Ziram english).
Pise ovde da je repelent za ptice,zeceve i glodare.
Poprilicno toksican,opasan,mada koja hemija nije opasna koju koristimo ....
Health Hazards: Acutely toxic in short term exposure, fatal if inhaled, severe skin bruns and eye damage. Reproductive effects and fetal development deregulation. Many negative findings on endocrine glands and hormones.

Astrid radi za sada, videćemo za jedno 15-20 dana hoće li trebati korekcija. Ima malo poponca, žut je, verovatno će uvenuti. Ostala samo retka zubača u jednoj njivi, na nju ne deluje.
Послато са DN2103 помоћу Тапатока
d58790196b236fcd7a58ba465b2f87cb.jpg
22fde05a84378d13aeb2f835146cabf9.jpg
58b20f88deb6706d2d24d39d1dee2f06.jpg
2d12f8a29d3fc373514dc47073bd54f7.jpg

Poslednja izmena:
Cek , za ciram pise smtonosan ako se udise !
Mislim i ja sam ga porucio . Imam jos neka 3ha posijati kukuruz gdje je problem sa vranama . Mislio napraviti rastvor , pa ofarbati sjeme .Ali ako je to tako opasno? Sta se desava sa onim sto izduvava turbina sijacice?

Ciram nema te oznake upozorenja. Postoji greška u pojedinim bezbednosnim listovima.
Ovo su ispravne oznake upozorenja:

H302 Štetno ako se proguta.
H317 Može da izazove alergijske reakcije na koži.
H318 Dovodi do teškog oštećenja oka.
H332 Štetno ako se udiše.
H335 Može da izazove iritaciju respiratornih organa.
H373 Može da dovede do oštećenja organa usled
dugotrajnog ili višekratnog izlaganja (Jetra, Krv, slezina).
H410 Veoma toksično po živi svet u vodi sa dugotrajnim
posledicama.

Smrtonosna doza gutanjem za pacova je 267 mg/kg, prevedeno na čoveka verovatno oko 200 grama.

Nije smrtonosno ako se udiše, već štetno, potrebno je udisati prašinu nekoliko sati da dođe do efekta, doduše male količine prašine.
Neće se ništa desiti i ako se malo udahne, maska dok se ne umeša sa kukuruzom nije na odmet.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Meni rekose to oni koji su ga vec koristili. Mozda i jeste mnogo, ali ja negativne posledice ne vidim.

Da li jos neko od kolega ima problema ove godine sa DKC 5068, kod mene je nikao perfektno i od onda samo problemi, ima ga od 3 do 8 listova, a nicanje je bilo jednako i lepo. Da je do hemije onda bi mi sve njive bile oštećene posto je svugde bila ista agrotehnika, prskan je na crno sa medeyom i terbisom, jeste bilo vlazno i hladno ali opet ostale njive su mi uredu…. Da li je moguce da ga zeza hemija iz soje od prosle godine, prskali smo max51 i kasnije korum a godina je bila sušna?

Da li jos neko od kolega ima problema ove godine sa DKC 5068, kod mene je nikao perfektno i od onda samo problemi, ima ga od 3 do 8 listova, a nicanje je bilo jednako i lepo. Da je do hemije onda bi mi sve njive bile oštećene posto je svugde bila ista agrotehnika, prskan je na crno sa medeyom i terbisom, jeste bilo vlazno i hladno ali opet ostale njive su mi uredu…. Da li je moguce da ga zeza hemija iz soje od prosle godine, prskali smo max51 i kasnije korum a godina je bila sušna?
Zeza ga medeya, tj izoksaflutol a u medeyi nema protektant...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh