Kukuruz 2025

IMG-2764.jpg
IMG-2765.jpg
IMG-2762.jpg
IMG-2763.jpg
Cetvrto prskanje i poslednje za ovu godinu, nadam se da sam koliko toliko uspeo da izvucem kukuruz iz one botanicke baste na slikama je i kukuruz coveka koji je predhodne godine radio ovu parcelu pa sami zakljucite koliko je ustvari bila zarazena ova njiva. Prvo prskanje bilo je sa adengom 0,3l/h, drugo Fokus ultra 1l/h+ dash 1l/h, treci put hirosima ful doza i sada ovo cetvrto 1,7l/h Focus ultra + Dash 1l/h
Ultra hibrid ?

Biće potrebe, ni jedan herbicid ne može da ubije sirak rizomac, samo sa ga zaustavi na kratko vreme. Takođe veliki semenac slabo koji herbicid može da ubije, a kod tebe je velik.
Ošpartaj ako budeš mogao

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk
Isprskano je danas sa Fokus ultra 1,7l/h naredna 15 dana ne planiram nista da radim u njemu.

Prosle godine meni zapercio pioneer p9300 ludo i kasnije nije bilo problema sa zapercima,kao da ih je odbacio a i prinos zadovoljavajuci sobzirom da je njiva uz kanal.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Заперци су добра ствар јер кад наступи сушни период кукуруз из њега црпи воду и храниво.

Na jednoj parceli od 1.5kj posejali kukuruz,nikao sve do jednog ali i sve do jednog povadile vrane,posle toga posejali suncokret i njega osisao makazar. Sad ne znam vise sta da radim,da li trazim neki repelent za seme kukuruza ili da sejem opet suncokret pa da probam da potrefim sa nekim gasnim insekticidom u nicanju?

Na jednoj parceli od 1.5kj posejali kukuruz,nikao sve do jednog ali i sve do jednog povadile vrane,posle toga posejali suncokret i njega osisao makazar. Sad ne znam vise sta da radim,da li trazim neki repelent za seme kukuruza ili da sejem opet suncokret pa da probam da potrefim sa nekim gasnim insekticidom u nicanju?
Samo kukuruz da se zaprasi ciramom i gotovo. Uvek mi pravile stetu, ove godine cak i ne slecu u njivu. Svako zrno je na mestu.

има али немора да се зове тако али је активна материја цирам или ти цинк сумпор цена пола киле је око 7 евра

Nazad
Vrh