Kukuruz 2025

Ja ću ove godine preći bar 80% semena na dkc, pošto je pionir bezobrazno digao cene semena. Dkc trenutno povoljnije seme.
3bc8ef358dcc4f8fd6082bb7871d9e64.jpg
2c1516ed07aeb5a97bc4d8b57cd7af55.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Većina Pioneer hibrida je zaštićena, zbog toga je takva cena.Po meni totalna glupost i uslovljavanje kupovine.

Još malo pa tona kukuruza za seme po jutru ..Van svake pameti.
Kakve li su cene u okolnim zemljama?
Mi smo kao narod opasni idioti.

Treba da zadovolje svaku ruku,svakog apotekara.Ovo dodje kao reket.Jebale nas subvencije.
Dok dodje do nas roba mora da uzmu pare od miskovica do ko zna koje kalakurcije...
Ali zato je tako jer smo obične picke

Treba da zadovolje svaku ruku,svakog apotekara.Ovo dodje kao reket.Jebale nas subvencije.
Dok dodje do nas roba mora da uzmu pare od miskovica do ko zna koje kalakurcije...
Семе је било скупо и са оним мкзерним субвенцијама. Треба их једну годину избојкотовати и да видиш како би спустили цене.

Sto najgore apotekari i prodavci rade prilicno za dzabe semena. Pioneer, dkc i ostali imaju kroz to sto maloprodaju prepuste firmama /apotekama najjeftiniju mogucu prodaju. Verujte radi se za par procenata.

Rumunsko DKC seme sam imao ove godine, dve vreće 5016 na dve njive, jedna na visokom terenu, jedna na standardnoj visini.
Na obe njive je ovaj kukuruz bio nejednak posle nicanja, jedna biljka jedva može da se šparta, druga je u petom listu tek za prskanje :D
Da li je još neko imao sličnih iskustava?
Rod je na kraju godine bio dobar

Ove godine su svi proizvođači i sorte bile nejednake u nicanju, fabruar i mart su bili suvi i nije ostalo puno vlage u setvi tako da šta je palo u vlagu je niklo odmah a ostalo je kasnilo.

Druga stvar je krs seme .
Nikakave posledice nemaju.
Ores drljas durbis na kraju niti da presejes niti sa ostavis.
Da ima zakona da dobiju po ušima imali bi seme vrhunskog kvaliteta

Nazad
Vrh