lucijan013
Član
Ma ja bih to krknuo na 25! Manje semena se potrosi!Po meni najoptimalnije sta sam zakljucio je od 20,5-22,5 sve zavisi od same biljke kolika je i koja je FAO.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma ja bih to krknuo na 25! Manje semena se potrosi!Po meni najoptimalnije sta sam zakljucio je od 20,5-22,5 sve zavisi od same biljke kolika je i koja je FAO.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa kakve su godine za kukuruz, 100% tačno!Ma ja bih to krknuo na 25! Manje semena se potrosi!
Sejao ga, odlican hibrih uzimam opet ove god...Dobro vece svima! Jel ima neko iskustva sa dekalb 5075 kukuruzom? Da li vredi sejati? Ili bolji neki pioneer... Pozdrav!
Može neka preporuka za najprinosniji hibrid.
Biće navodnjavan.
Odličan samo je otpuštanje vlage problem.
Imao sam na istoj parceli P0710 i 5075.
U nasim uslovima proizvodnje vlage oba hibrida su bila gotovo indenticne, a prinos je bio na strani P0710 za nekih 500 kg/ha.
Sklop oba hibrida je bio oko 68k biljaka, a setva na samom pocetku optimalnog roka. Imao sam jos na par mest P0710 i na par mesta sam vrsio razne hibride DKCa. Po mom skromnom misljenu smatram da je P0710 van bilo kakve konkurencije u nasim proizvodnim uslovima.
Na kakvoj zemlji ti je bio 0710? Ima li razlike niža i viša zemlja? Pitam zato što je malo kasniji fao pa može suša lepo da ga stopira. Ja sam sejao fao 400 pa do 600 ali 600 su ove godine bili katastrofa pa sam zbog toga rekao da sledeće godine ne idem preko 500 i planirao sam kašmir, 9911 i 0217. Sada vidim da hvalite 0710 a on je 560 pa ne znam da li da ga probam ili da ostanem pri svom planu.Imao sam na istoj parceli P0710 i 5075.
U nasim uslovima proizvodnje vlage oba hibrida su bila gotovo indenticne, a prinos je bio na strani P0710 za nekih 500 kg/ha.
Sklop oba hibrida je bio oko 68k biljaka, a setva na samom pocetku optimalnog roka. Imao sam jos na par mest P0710 i na par mesta sam vrsio razne hibride DKCa. Po mom skromnom misljenu smatram da je P0710 van bilo kakve konkurencije u nasim proizvodnim uslovima.
Na kakvoj zemlji ti je bio 0710? Ima li razlike niža i viša zemlja? Pitam zato što je malo kasniji fao pa može suša lepo da ga stopira. Ja sam sejao fao 400 pa do 600 ali 600 su ove godine bili katastrofa pa sam zbog toga rekao da sledeće godine ne idem preko 500 i planirao sam kašmir, 9911 i 0217. Sada vidim da hvalite 0710 a on je 560 pa ne znam da li da ga probam ili da ostanem pri svom planu.