Kukuruz 2025

Kod nas je samo Syngenta izašla sa cijenom, ove godine ću probati njihovu Cariocu, full tretman 25k 59 eura sa pdv. Od Pioneera ostaju 0710 i 0217. Kod nas su već bile ove godine 50k džakovi kod Pioneera. Sistem isti manje više kao i uvijek 19 cm razmak, oko 250 kg po jutru 3x15, 100 kg Uree i 150 kg Kana u prihrani, prskanje sam samo malo promijenio, a to je da ću ići sa nižom količinom Adenga, a kasnije sve korekcija.

Pre neku godinu nisu imali cene do sredine januara, i uzimali seme u februaru. Sad do nove godine i kupis i doneses.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Kod nas je samo Syngenta izašla sa cijenom, ove godine ću probati njihovu Cariocu, full tretman 25k 59 eura sa pdv. Od Pioneera ostaju 0710 i 0217. Kod nas su već bile ove godine 50k džakovi kod Pioneera. Sistem isti manje više kao i uvijek 19 cm razmak, oko 250 kg po jutru 3x15, 100 kg Uree i 150 kg Kana u prihrani, prskanje sam samo malo promijenio, a to je da ću ići sa nižom količinom Adenga, a kasnije sve korekcija.
izašao je i dkc, nisu skupi -_-...njihova su od 80k pakiranja, al kad se preračuna u 25k vrećice mislim da ispadne od 87 do 95e + pdv....4g sam probavao zaredom u ogledima pored drugih koje sijem..3x je dkc bio najgori po prinosu...

Carioca je prinosom ok ali ako dozivis jaci vjetar ta poljeze ko nijedan hibrid.....

Zato ću je probat pa da vidim. Ide po plodoredu pa će se sve vidjet, kod kolege se već 2 godine dobro pokazala.

Koji DKC si sejao?

4x dkc 5016 i ove godine dkc 4897..ovaj drugi je mislim promasaj stoljeca, ovoliko biljaka bez klipa nisam dozivio jos ni na jednom hibridu…

Prinos nimalo ne opravdava tu njihovu cijenu zadnjih godina, gdje ima vlage i redovne kise tu ga siju i dalje dok kod nas ljudi su jako razocarani s njim…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gde ima vlage i redovne kiše rodi šta god da poseješ, ne treba tu nikakvo fensi seme.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja ću ove god ubaciti malo ovih novijih ns hibrida. Video sam neke zanimljive oglede zadnjih par godina.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

На шпартач ћу направити носаче котура и водиље (по површини иде) вудећу или после прскања или ћу сачекати 2 недеље, ошоартати па онда сваки други ред.

Nazad
Vrh