Nije on za zrno već za klip.Jedino ako baš zasuši jesen može da se dočeka normalna vlaga tamo krajem novembra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam znao za tu izreku ali bas me interesuje sta se sve moze praviti od kukuruza sem hraniti životinje
Hypolito ide u pravilu oko 2.5metra nekad 3 a klip je koliko sam vidio nisko nasadjen izmedju, 6. I 7.lista. Lane je u pokusima kod ljudi dobro poentirao, a kod nas sada klipovi bolje izgledaju nego u pioneeraOvaj Hypolito mi djeluje solidne visine (procjenjujem na blizu 3 m) s nisko nasađenim klipovima (cca na 1 m).
Ako sam u pravu i ako prinosi realno nisu puno manji od rezultata u pokusima, taj bi mi baš odgovarao.
@emigrant, možeš li navesti približnu prosječnu visinu stabljike i položaj klipa?
koliko ste dobili kiše od početka godine, koja sorta i jel moze koja slika?Ima gde nije bilo leda,''samo'' susa ,i nece biti ni tih 2t/ha negde po atarima.
Nzm koje su sorte,nisu moje njive ,mada ima gde ni ja necu puno vise imati,nzm nista tacno dok ne udje kombajn,kod mene je pioneer,kws i lg.Padavina nesto preko 200l ako sam dobro upisivao,i nije sve od toga zahvatalo ceo atar,a i dosta od toga je po par L ,sto je beskorisno na vrucine.koliko ste dobili kiše od početka godine, koja sorta i jel moze koja slika?
da bude manje od 2 t/ha, treba da ima bar 60% jalovih, tj stabljika bez klipa....
bome i ja mogu potvrditi sto se tice hypolita u susjednom selu di nije bilo leda, prije 20dana pionir ga derao momacki, sad je obrnuta situacija...Hypolito ide u pravilu oko 2.5metra nekad 3 a klip je koliko sam vidio nisko nasadjen izmedju, 6. I 7.lista. Lane je u pokusima kod ljudi dobro poentirao, a kod nas sada klipovi bolje izgledaju nego u pioneera
Naravno da je moguće zato jedan deo 50 posto ureje treba zaorati u jesenKod nas u ataru ispada da ko nije djubrio njemu kukuruzi zeleni…jel moguce da toliko izgori pogotovo ako se baci vise ureje?
Sent from my iPhone using Tapatalk